Koviljčanima stižu rešenja o nadoknadi za prolazak 11 kilometara autoputa

Gradska uprava je za 021.rs potvrdila da će Koviljčanima od ove nedelje biti dostavljena rešenja o nadoknadi troškova putarine zbog prelaska auto-puta.
Koviljčanima stižu rešenja o nadoknadi za prolazak 11 kilometara autoputa
Foto: 021.rs
Koviljčani su se ranije požalili redakciji 021.rs da, iako je već kraj aprila, nisu još uvek dobili ovogodišnja rešenja o nadoknadi.
Iz Uprave za propise kažu da je ugovor dostavljen JP "Putevi Srbije" još 10. marta i da se do sada čekalo na saglasnosti.
"Kako se sa ugovorne strane 'Puteva Srbije' nalazilo više potpisnika čiju je saglasnost bilo neophodno pribaviti, Ugovor je potpisan 20. aprila i dostavljen Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu istog dana, što je omogućilo donošenje rešenja za sve korisnike koji ispunjavaju uslove. Sva rešenja kojima se priznaje pravo na materijalnu podršku su urađena i biće dostavljena korisnicima u toku ove sedmice", poručuju u gradskoj upravi. 
 
Dodaju i da se materijalna podrška za stanovnike Kovilja obezbeđuje za najviše 44 prolaska mesečno u oba smera po vozilu.
 
Novi Sad od 2017. godine, nakon višegodišnjih protesta i zahteva stanovnika Kovilja pokriva deo troškova putarina za građane koji ispunjavaju uslove.
  • CISTAC

    25.04.2023 21:51
    Sramota sta rade koviljcanima. Ljudi su blize NS nego Pazova Beogradu,ali bitno da su sebi beogradjani napravili zgodu i izmestili i pomerili naplatne rampe da mogu lepo autoput da koriste kao seosku saobracajnicu. U krugu od 50 km oko beograda nema naplatni,beogradjani slobodno koriste nasa dobra,ali zato udri po malim selima,naplati koviljcanima 11km puta,od njih ce da zive beogradjani (msm sistem dzabolebarosa) . I posle za mene kazu da sam sovinista i secesionista, a evo sta rade.
  • Hrvoje

    25.04.2023 19:53
    Od 10.marta do 20.aprila je trajalo potpisivanje saglasnosti u putevima Srbije??!! Ma jer se to neko sprda sa nama? Mesec ipo dana znaci nisu ni bili na radnom mestu? Fantastično! A državni putevi sto su u rupama…to nećemo onda ni pitati da srede jer bi okvirno moglo da bude u junu 2041. pod uslovom da do tada dodju na posao.
  • Uroš

    25.04.2023 19:52
    Vojvodina gradi, BG naplaćuje
    Kovilj nije dobio ni priključak ni oslobođenje plaćanja, dok Beograd ne plaća 30+km oko Beograda i svako mesto ima priključenje. Od Stare pazove do Vrčina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti