Radnici RTV-a najavili protest: Imaju četiri zahteva

Sindikat Nezavisnost JMU Radio-televizije Vojvodine protestovaće u četvrtak, 27. aprila, u podne, u holu zgrade javnog servisa na Mišeluku.
Radnici RTV-a najavili protest: Imaju četiri zahteva
Foto: Pixabay
Zahtevi radnika koji će protestovati su povećanje plata za 12,5 odsto, ukidanje zabrane zapošljavanja u javnim medijskim ustanovama i rešavanje pitanja radnika angažovanih na privremeno-povremenim poslovima.
Takođe, poslednji, četvrti zahtev je hitno rešavanje izbora generalnog direktora i ostalih rukovodećih pozicija.
Podsetimo, u toku je izbor za direktora te medijske kuće. 
 
Komisija koja ocenjuje valjanost prijava na konkurs za generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine konstatovala je da su od pet pristiglih prijava, samo dve ispunile uslove. One su upućene Upravnom odboru RTV-a na razmatranje i donošenje odluke.  
 
Više izvora sa RTV-a, pozivajući se na nezvanična saznanja, rekli su za portal Autonomija da su prihvaćene prijave Budimira Markovića, nekadašnjeg šefa Centralnog deska RTV-a koji je već godinama penzioner, i Željka Dvožaka, nekadašnjeg čelnika opštine Kula i bivšeg pokrajinskog poslanika Demokratske stranke, a trenutno službenika u pokrajinskoj vladi.
Javni konkurs za imenovanje generalnog direktora RTV-a raspisan je 1. februara, a do isteka roka, 3. aprila u ponoć, osim Markovića i Dvožaka, prijave su podnela i trojica reditelja iz te medijske kuće, Dragan Guzijan, Zoran Cvetković i Slobodan Mojak.
 
Sednica Upravnog odbora, na kojoj će biti obavljen razgovor sa kandidatima koji su ispunili ove uslove i priložili plan rada i upravljanja, najverovatnije će biti održana nakon prvomajskih praznika, preneo je portal Autonomija. Za donošenje odluke o imenovanju generalnog direktora potrebna je dvotrećinska većina svih članova Upravnog odbora, odnosno za tu odluku treba da glasa najmanje šest članova.
 
Izvori sa RTV-a nisu isključili mogućnost da ta većina UO ne bude postignuta, te da će, posledično, konkurs biti poništen, a Radio-televizijom Vojvodine nastaviti da upravlja vršilac dužnosti generalnog direktora.

Teme

RTV
  • gagi

    26.04.2023 19:15
    razvoj
    vratite ns plus
  • Hana

    26.04.2023 18:08
    Najvažnije nismo tražili: da se otpuste stranački primači ogromnih plata, stranačke neznalice na rukovodećim mestima, ogroman administrativni sektor ( zaposlen preko stranke) i da prestane stranačko uređivanje programa. Onda ćemo i raditi, imati veće plate a puuuuno manje troškove.
  • ?

    26.04.2023 07:36
    Kome vi trebate ,ako niste zadovoljni ima posla na drugim mjestima što je od životnog značaja ,programe vaše i ovako skoro pa niko ne gleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti