ANKETA Radnička klasa glasa: Ocenite stanje radničkih prava u Srbiji danas

Međunarodni praznik rada 1. maj obeležava se danas.
ANKETA Radnička klasa glasa: Ocenite stanje radničkih prava u Srbiji danas
Foto: 021.rs

Dok sindikati, opozicione stranke i grupe građana tvrde da su prava radnika ugrožena više nego ikad, vlast tvrdi da radnici nikada nisu bolje živeli.

Kada iz statističke virtualne stvarnosti pređemo na realan život stvarnost za većinu radnika, prema navodima sindikata,izgleda ovako: loši uslovi rada, uskraćivanje svih mogućih prava, nepoštovanje zakona, i sve to uz toleranciju ili prećutnu podršku državnih organa, težak socijalni i poražavajući položaj radnika u društvu, smatraju sindikati.

Uz to, drastični slučajevi povreda na radu ili smrti, odnosno bolesti usled iscrpljenosti pokazuju da nije sve tako ružičasto kako nadležni žele da prikažu.
 
Naime, u Srbiji gotovo jednom nedeljno radnik pogine ili umre na radnom mestu.
 
Tu su i plate koje, navodno, rastu, ali ne dovoljno da isprate rast cena.
 
Mi vas pitamo šta vi mislite o stanju prava radnika danas. U komentarima nam recite zašto mislite da su prava radnika ugrožena i na koji način, ili ako mislite da je danas stanje bolje nego ranije, kažite nam zašto. 

Anketa

Ocenite stanje radničkih prava u Srbiji

  • Jelena

    12.12.2023 20:34
    Vodite računa o kondukterima!
    Autobusi uvek kasne. Kondukteri kradu ljudima novac tako što otkucaju kartu manje vrednosti nego što treba ili je uopšte ne otkucaju. Kada putnik stigne na određenu stanicu i traži kartu, da to ne bi radio tokom vožnje, kondukter odbija da mu istu da. Mnogo neodgovorno i ne profesionalno!
  • xqt

    01.05.2023 18:26
    Jasno
    Radnici u tigru ne mogu biti zadovoljni pravima jer žive i rade u frankenštajn kapitalizmu pod upravom lopova, lažova i populista.
  • DonJuan

    01.05.2023 18:22
    Slavi srbendo, imas i sta, nema veze sto si u Evropi najjadniji, najsiromasniji, najnezdraviji, najzatucaniji, najobespravljeniji, najkorumpiraniji, najvise placas, najmanje zaradjujes, najvise pusis, pijes i kljukas se lekovima, umires na poslu u pelenama, bitno da se ti izbahatis za prvi maj sa zvucnicima u vratima golfa dvojke, jeftinim cevapima i zajecarskim pivom, da vide komsije hahahahahahhahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti