SSP: Za koga radi Vlada Vojvodine?

Ovih dana je okončan tender za zamenu stolarije na zgradi pokrajinske vlade, vredan milijardu dinara.
SSP: Za koga radi Vlada Vojvodine?
Foto: 021.rs
Tim povodom oglasio se Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad, zapitao se za koga inače radi Vlada Vojvodine i pozvao zvaničnike da podnesu ostavku.
"Budžetom za 2023. godinu Pokrajinska vlada predvidela je i da sa 1,6 milijardi finansira renoviranje zgrade studia M i radio Novog Sada da bi iste pretvorila u muzej 2021. koji nikom nije potreban. Takođe za ovu godinu planirano je 185 miliona za izgradnju garaža i parking mesta za vozila pokrajinskih činovnika i još 12 miliona za nabavku novih službenih vozila kako bi se povećao i onako ogroman vozni park pokrajinskih organa, a već dve godine Pokrajina sa 1,5 milijardi dinara pomaže i nesposobnu novosadsku vlast, koja bez tih para ne bi mogla da održava ulice Novog Sada", navodi SSP u saopštenju.
On je direktno prozvao pokrajinskog premijera Igora Mirovića i upitao na šta se sve troši novac građana.
 
"Ništa neobično, reklo bi se, ali ako znamo da od kako je naprednjačka vlast preuzela upravljanje Pokrajinom Vojvodinom stanje u poljoprivredi katastrofalno, da je Vojvodina od velikog izvoznika poljoprivrednih proizvoda došla u situaciju da uvozi gotovo, sve od mesa do luka i krompira, ako znamo da su uvoznici ugušili domaću proizvodnju, ako znamo da proizvođači mleka prosipaju mleko jer nema ko da ga kupi dok u isto vreme uvozimo mleko dok pokrajinski premijer Igor Mirović ćuti kao zaliven na sve to, ako znamo da su nam sela opustela dok mladi odlaze, onda ne možemo, a da ne pitamo šta su to prioriteti Pokrajinske vlade? Prozori i vrata, muzej 2021, garaže i parking mesta, rupe na ulicama Novog Sada ili poljoprivreda i građani Vojvodine. Vlada koja pare građana iz budžeta troši na projekte koji služe zadovoljenju ličnih ambicija pokrajinskog premijera, na marginalne, ali zato preplaćene poslove, dok poljoprivreda Pokrajine grca u problemima - ne zaslužuje više ni minut poverenja građana", dodaje SSP.
  • 002211

    03.05.2023 08:37
    Dovoljno je reći: Vlada Vojvodine!!
  • Lala

    03.05.2023 07:56
    Sve bitanga do bitange!
    Javne nabavke velike vrednosti njima sluze za licno i stranacko bogacenje. Njihovim lopovlukom zaduzuju nase buduce generacije. Nemamo bolnicu za palijativno zbrinjavanje, ali zato imamo za politicke papane da sebi ugadjaju. Sve bitanga do bitange!
  • Sloba53

    03.05.2023 06:10
    Drug crni
    Znaš li uopšte čije konspirativno ime si uzeo ?
    Da ne bi i ti imao nepotreban trošak republičkog budžeta za pokrainsku administraciju , preseli se u bgd. Učinićeš uslugu Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti