GSP daje 4,8 miliona dinara agencijama za brojanje i kontrolisanje putnika

Gradski prevoznik je na javnoj nabavci angažovao agencije preko kojih će uposliti radnike za brojanje i kontrolu putnika u autobusima.
GSP daje 4,8 miliona dinara agencijama za brojanje i kontrolisanje putnika
Foto: 021.rs

Ugovor je sklopljen na iznos od 4,8 miliona dinara s PDV-om za godinu dana, a radnici će biti plaćeni po satu angažovanja.

Posao je pripao Agenciji za privremeno zapošljavanje "Laboris HRS" iz Novog Sada i Omladinskoj zadruzi "Menadžer" iz Sremskih Karlovaca, koje su i prethodnih godina dobijale ovaj posao, a cena po satu angažovanja radnika je ostala ista kao i 2022. godine.

Vrednost ugovora od 4,8 miliona dinara je znatno manja u odnosu na procenu sa neuspelog tendera iz marta, kada je cena bila 16,8 miliona dinara.
 
Prema ugovoru, radnici koji dobiju posao preko agencije će na nedeljnom nivou na stajalištima brojati putnike koji ulaze i izlaze iz autobusa. 
Predviđeno je da se broji i u autobusima, na svakim vratima vozila, između dva stajališta. GSP će posebno odrediti kada i na kojim linijama će se brojati putnici.
Očekuje se da će ovi radnici takođe kontrolisati da li putnici imaju važeću kartu. Putnici koji nemaju kartu biće upućeni na prva vrata kako bi je kupili kod vozača.
 
Glavna razlika između ovako opisanog posla i onoga što rade kontrolori je to što se putnik bez karte upućuje kod vozača, dok bi u suprotnom slučaju bio novčano kažnjen.
  • s

    04.05.2023 17:07
    kako
    Kako će reagovati kada se izbroji u vozilu veći broj putnika nego što je dozvoljeno karakteristikama vozila
  • Онисим

    04.05.2023 16:12
    У невиђеној трагедији још и пљачка, градско предузеће које има пет стотина вишка запослених, плаћа за неко бројање путника, неком свом пријатељу пет милиона динара, имали нам спаса?
  • Prenaduvano

    04.05.2023 12:19
    deset puta
    Ta cena je prenaduvana jedno deset puta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.