Građanski pokret Bravo osudio napade na Crni ovan i CK13 na Dan pobede nad fašizmom

Građanski pokret Bravo osudio je danas ponovljene vandalske napade na alternativni Omladinski centar CK 13 i na antifašistički kafić Crni ovan.
Građanski pokret Bravo osudio napade na Crni ovan i CK13 na Dan pobede nad fašizmom
Foto: 021.rs
Taj pokret je osudio i, kako je naveo, napade predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njihovog aktivistu Brajana Brkovića i zatražio da nadležni procesuiraju izvršioce krivičnih dela.
"Ovom gradu i zemlji nije potrebno dodatno verbalno i fizičko nasilje, demonizovanje i upiranje prsta u ljude, naročito ne posle nezapamćenih akata nasilja - masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu", piše u saopštenju.
Taj pokret je naveo i da je "Novom Sadu i svakom mestu u Srbiji danas potrebno smirivanje tenzija i agresije".
 
Pozvao je profesionalce u policiji i pravosuđu da se odupru "intervencijama odozgo", te da "rasvetle zločine i procesuiraju izvršioce krivičnih dela".
 
"Inspiratorima i nalogodavcima poručujemo da u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji ima dovoljno nas antifašista i antifašistkinja koje nikada neće zastrašiti", piše u saopštenju.
 
Iz pokreta su poručili Vučiću da stoje uz Brkovića i da, kako su dodali, "laži koje širi sa frekvencija uzurpiranih medija" jačaju njihovu volju "da režim na čijem je čelu pošalju na đubrište istorije".
 
Kafić Crni ovan i Omladinski centar CK13 noćas su demolirani, za šta je pokret Bravo optužio "desne ekstremističke grupe pod kontrolom režima".
  • kole

    10.05.2023 06:49
    jel
    su sva četiri člana osudili ili 50% njih
  • milenko

    10.05.2023 04:41
    četnička smrdija
    od države je ova tkz. ''demokratska'' Svbija !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti