VIDEO: Toplana isključuje grejanje partijama

Radnici "Novosadske toplane" počeli su da isključuju grejanje političkim partijama koje ne plaćaju račune, a krenuli su od stranke G17 plus.
Radnici "Novosadske toplane" počeli su da isključuju grejanje političkim partijama koje ne plaćaju račune, a krenuli su od stranke G17 plus.

Portparolka Toplane, Jelena Vujin, kaže da partije tom preduzeću duguju šest miliona dinara, a da su radijatori prvo blombirani u prostorijama G17 plus, koja ima dug od milion dinara. "Nijedna politička partija ne može biti privilegovana u odnosu na građanstvo i privredne subjekte. Nadamo se da ćemo ovom akcijom da podstaknemo ostale političke partije da redovno izmiruju svoja dugovanja", kaže Vujin.

Potpredsednik Gradskog odbora G17 plus, Goran Segedinac, smatra da je isključenje grejanje stranci kojoj pripada sasvim opravdano. Ipak, naglašava da G17 plus među strankama nije najveći dužnik Toplane, a kao primer iz izveštaja tog preduzeća navodi Socijalističku partiju Srbije, koja duguje dva miliona, te Vojvođansku partiju, koja duguje 1,2 miliona dinara.

"Ono što je posebno interesantno jeste to da u tom izveštaju nisu navedeni podaci o nekim drugim strankama, kao što su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Srpski pokret obnove. Pozivamo Toplanu da u pratnji medija nastavi obilazak i drugih političkih partija i pozivamo ih da pre svih posete stranku (SPO) iz koje dolazi direktor "Novosadske toplane"", kaže Segedinac.

U međuvremenu je Toplana poslala saopštenje u kojem potvrđuje da je direktor tog preduzeća Vladimir Jelić ujedno i predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove, te da SPO nema dugovanja ni prema jednom javnom preduzeću pa ni prema Toplani, a sve svoje dugove izmiruje na vreme godinama unazad.

Na pitanje novinara Radija 021 - zbog čega s isključenjima nisu krenuli od najvećih dužnika među strankama, portparolka Toplane kaže da će u narednim danima sve političke partije biti isključene, ukoliko ne izmiruju svoja dugovanja.

Osim SPS, Vojvođanske partije i G17 plus, na listi dužnika Toplane navedeni su Socijaldemokratska partija (985.000), Demokratska stranka Srbije (287.000), Demohrišćanska stranka Srbije (282.000), Pokret snaga Srbije (230.000), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (212.000), MI SDP Reformisti (146.000), Narodna partija (130.000), te Srpska napredna stranka (30.000). (D.S.)

 

  • ana

    21.11.2011 23:58
    neprijatelj br 1 Toplana
    sve bi ih trebalo u.....m metlom. Naplaćuju nam i leti pun iznos grejanja. Čak i kad zimi ne uključe grejanje leti naplate pun iznos.
    Banda dzeparoška.
  • 10.11.2011 12:39
    Kakav je to nacin da se koristi sluzba Toplane da bi se objavljivala direktorova stranacka pripadnost i funkcija?
  • Afrodita

    10.11.2011 10:11
    G17"plus" opet prednjaci po minusu!
    sta cekaju,zasto ne isplacuju tolike dugove?Da je suma manja pa hajde...Sta su mislili da ce opet neko za njih da plati a oni samo da pune dzepove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.