Lovački savez o ubici devojke u NS: Izbačen je iz udruženja, maliciozno je isticati da je bio lovac

Lovački savez Srbije oglasio se povodom navoda da je tridesetčetvorogodišnji V. R, koji je u sredu, u Novom Sadu, usmrtio devojku, potom i sebe, bio lovac.

V. R. je na društvenim mrežama postavljao slike iz lova, na kojima se vide i ustreljene životinje.

Lovački savez Srbije poručuje da nakon "nemilog događaja koji se desio u Novom Sadu i niza poluinformacija koje kruže medijima" moraju da istupe u javnost.

"Mladić koji je usmrtio devojku načinio je to ilegalnim oružjem koje nije lovačko. Mladiću je oduzeto sve oružje nakon izricanja zabrane prilaska, nije bio legalni vlasnik oružja, pa ni vlasnik lovačkog oružja. Počinilac je izbačen iz lovačkog udruženja, samim tim, nije ni ispunjavao uslove za učešće u lovu", navode u Lovačkom savezu Srbije.
 
Kako dodaju, isticanje u medijima da je bio lovac ima "malicioznu nameru i tendenciju da naruši reputaciju lovaca Srbije".
 
"Nonsens isticanja ove činjenice jednak je isticanju činjenice da je neko vozač, fudbaler amater, filatelista, itd. Još jednom napominjemo da se ovaj zločin, kao ni prethodni zločini, nisu odigrali uz učešće lovačkog oružja", zaključuju u Lovačkom savezu Srbije.
Podsetimo, prema nezvaničnim saznanjima, ubica je imao zabranu prilaska devojci, a oružje koje je imao u legalnom posedu mu je ranije bilo oduzeto.
 
On je na društvenim mrežama prethodnih godina objavio više fotografija na kojima nosi oružje ili stoji kraj ustreljenih životinja. 
  • Pavle

    14.05.2023 08:39
    Bolje ćutati nego lupati.
    Čitam komentare i krstim se. Mnogi koji se nisu ostvarili u žvotu vide ne osnovanu krivicu kod lovaca. Ne vide stradanja u saobraćaju i opasnosti kojoj su svakodnevno izloženi. To je za njih normalno.
  • Dule

    14.05.2023 08:25
    Bravo!
    Potpuno si pogodio smisao!
    Svaka čast!
    Znam dosta lovaca i svi su posebna priča.

    “Frau Baba
    14.05.2023 • 07:38
    Lišavanje života nenaoružanog bića koje uopšte nije obavešteno da učestvuje u sportu, kakav je to sport?”
  • Frau Baba

    14.05.2023 07:38
    Lišavanje života nenaoružanog bića koje uopšte nije obavešteno da učestvuje u sportu, kakav je to sport?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.