Opoziciji izveštaji o investicijama u NS smešni, Crnobarac kaže da su javna preduzeća radila dobro

Novosadska skupština usvojila je više od 40 odluka na sednici Skupštine grada bez veće rasprave.
Opoziciji izveštaji o investicijama u NS smešni, Crnobarac kaže da su javna preduzeća radila dobro
Foto: 021.rs

Odbornici vlasti su podržali svaku odluku, dok je devet opozicionih odbornika iz redova Demokratske stranke Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke kritikovali niz stavki.

Troje odbornika POKS-a ni danas nije bilo na sednici, nastavljajući protest zbog, kako su ranije naveli, mobinga kojeg su njihovi članovi trpeli nakon raskida koalicije sa SNS-om početkom godine.

Na sednici su odbornici SRS-a i DSS-a ocenili da ne mogu da podrže predložene izveštaje o realizaciji investicija i poslovanju javnih preduzeća i ustanova, jer podaci iz njih ne oslikavaju pravu sliku.
 
Oni su najviše pominjali da se u gotovo svim izveštajima navodi realizacija investicija od 100 odsto, bez da ima pomena da su tokom godine rađeni rebalansi i da su izbrisane stvari koje nisu urađene.
 
Odbornica SRS-a Snežana Mušicki kaže da su im izveštaji smešni, jer su napisani tako da su svi planovi ispunjeni sa 100 odsto u ceni i dinarima.
 
"S obzirom na inflaciju koju imamo, nemoguće je predvideti cenu radova u planovima u dinarima i da posle toga bude isto i u izveštaju. Takođe, u izveštajima ima okruglih suma za usluge poput zbrinjavanja pasa u Zooohigijeni, što mi ne smatramo pravim brojkama nego friziranim podacima. Za ovakve izveštaje ne možemo nikada glasati ni podržati ih", objašnjava odbornica.
 
Nasuprot tome, zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je govorio o uspešnom radu i investicijama.
 
Povodom primedbi opozicije, Crnobarac je naveo da je redovno da se tokom godine menjaju planovi kako bi se uskladili sa mogućnostima.
 
"Moramo biti svesni da se programi investicija kroz rebalanse i kroz izmene programa koriguju tokom godine. To se radi u skladu sa realizacijom, potrebama i mogućnostima, tako da ovakvi brojevi nisu čudni i neobični. Ovo samo znači da se kontinuirano bavimo svojim poslom i gledamo da iskoristimo maksimum iz onih sredstava koja su namenjena za te potrebe. Mislim da su javna preduzeća u skladu sa svim okolnostima radila dobro u 2022. godini", navodi Crnobarac.
Osim izveštaja, odbornici su razmatrali i nekoliko regulacionih planova.
 
Opozicija je, kao i u ranijim slučajevima, kritikovala što se ispunjavaju želje investitora i što se planovi celih naselja menjaju samo za jednu lokaciju.
 
Oni nisu pokazali ni odobravanje što je ponovo za direktora Urbanizma izabran Dušan Miladinović, koga su i ranije kritikovali kao jednog od najodgovornijih za "investitorski urbanizam".
 
O svim odlukama koje su usvojene na Skupštini grada, više OVDE.
  • RVosha

    12.05.2023 13:57
    Smrdija
    Beskrajna je impresivna snaga ovog ekonomskog tigra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti