"Železnica" o potopu u Partizanskoj: Tendenciozno je dovoditi kvalitet radova u pitanje

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je da je železnički nadvožnjak u Partizanskoj ulici u Novom Sadu izgrađen "po projektu i kvalitetno".
"Železnica" o potopu u Partizanskoj: Tendenciozno je dovoditi kvalitet radova u pitanje
Foto: 021.rs

Kako su naveli u saopštenju, u situaciji kada je sinoć, 17. maja, usled naglih i obilnih padavina jedan deo Novog Sada bio pod vodom, a sa poplavama su suočeni delovi Srbije i čitav region, "tendenciozno je i zlonamerno na bilo koji način dovoditi u pitanje kvalitet radova izvedenih prilikom izgradnje novog železničkog nadvožnjaka".

"Svi radovi na izgradnji novog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, u okviru projekta brze pruge Novi Sad – Subotica, urađeni su prema projektu, uključujući i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda, sa kojim se ovaj deo grada godinama unazad susretao", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je dugogodišnji problem odvođenja atmosferskih voda bio rešen prilikom izgradnje. 
 
 
"U situaciji velikih vremenskih neprilika i obilnih kiša, taj sistem jednostavno nije mogao da odjednom primi i odvede toliku količinu vode. Kao što to nije bilo moguće ni na drugim lokacijama u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Srbije, kao ni u brojnim gradovima u regionu. Toliku količinu padavina u tako kratkom roku, jednostavno, ni jedan odvodni sistem nije u mogućnosti da odmah reši", zaključuje se u saopštenju Infrastrukture.
Kako je 021.rs pisao, da rekonstrukcija nadvožnjaka u Partizanskoj ulici, koja je trebalo da reši problem atmosferskih voda, ipak nije otklonila hroničnu tegobu Novosađana posle jačih kiša pokazao je jučerašnji dan.
 
 
Ova ulica ponovo je bila poplavljena i bila je jedna od najkritičnijih tačaka sinoć.
 
Prilikom završetka radova gradonačelnik Milan Đurić istakao je problem zadržavanja vode, poručujući da je taj problem rešen - stvar prošlosti.
  • Garisa

    19.05.2023 08:07
    Ta, man'te
    Niko ne sfaca da je ovo objekat 2 u 1 :nadvoznjak i most u jednom. I nemojte biti cepidlake, kao smetaju one betonske plocice sa strane nasipa koje su se malo izvrndupecile, te dubina vode... mozda su samo trebali metnuti sa strane stubove za privezivanje plovila...
  • Milan

    19.05.2023 00:23
    Sta bi bilo da su nekvalitetno uradjeni radovi?
  • Alex

    18.05.2023 23:58
    Nadvoznjak
    Jesu li oni radili samo nadvoznjak? A podvoznjak?
    Dzabe kvalitetan nadvoznjak kad vozom ne mozemo do kuće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti