VIDEO: Za gradonačelnika su radovi u Partizanskoj izvedeni "do perfekcije": U realnosti - potop

Rekonstrukcija nadvožnjaka u Partizanskoj ulici, koja je trebalo da reši problem atmosferskih voda, nije otklonila hroničnu tegobu Novosađana posle jačih kiša. Ova ulica ponovo je bila potopljena.
VIDEO: Za gradonačelnika su radovi u Partizanskoj izvedeni "do perfekcije": U realnosti - potop
Foto: 021.rs
Devet meseci trajali su radovi na nadvožnjaku u Partizanskoj ulici, koja je sve vreme bila zatvorena za saobraćaj. 
 
Prilikom otvaranja Partizanske, sredinom februara ove godine, gradonačelnik Milan Đurić rekao je da dugogodišnji problem odvođenja atmosferskih voda rešen i da je sve "dovedeno do perfekcije".
Radove na rekonstrukciji nadvožnjaka izvodio je kineski konzorcijum "China Railway International" i "China Communications Construction Company", koji je za celokupan posao u Partizanskoj ulici plaćen više od 1,1 milijardi dolara. 
 
Rok za izvođenje radova probijen je bez ikakvih obaveštenja nadležnih organa, odnosno "Infrastrukture železnice Srbije" i resornog ministarstva, a izvođači radova nisu snosili nikakve posledice.
Ispostavilo se da, uprkos očekivanjima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, posao ipak nije urađen kako treba. Kad je Partizanska ulica otvorena sredinom februara ove godine, gradonačelnik je poručio da je ovim radovima rešen i problem odvođenja atmosferskih voda, koje su se zadržavale ispod nadvožnjaka posle svake jače kiše.
 
"Novosađani znaju kako je to izgledalo i znaju koliko je ova ulica važna za saobraćaj. Morali smo da budemo strpljivi, ranije i sa Kisačkom ulicom, ali više nećemo imati neke probleme koje smo imali. Hvala izvođaču što je dao sve od sebe da se ovi radovi završe u ovom teškom periodu u kojem smo. Ono što je važno je da se ovde posle svake jače kiše zadržavala voda, a sada je to izvođač radova doveo do perfekcije, i nećemo više morati da sa pumpama rešavamo te probleme", naveo je tada Đurić.
 
 
Kako je na terenu vidljivo i ovog jutra, posledice obilne kiše ostavile su Partizansku ulicu u potopu.
 
 
Nekoliko automobila bilo je zaglavljeno ispod nadvožnjaka, a ljude su izbavljali pripadnici policije, žandarmerije i vatrogasne jedinice. Posla je bilo i za ekipe Hitne pomoći.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka deo su projekta izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica, koja bi trebalo da bude završena do 2024. godine.

Komentari 103

  • Haha

    19.05.2023 16:00
    Aha
    Ako su radovi u Partizanskoj ulici izvedeni do savrsenstva, to samo govori da postoji problem u siroj kanalizacionoj mrezi, jer kao najniza tacka u sistemu poplava u Partizanskoj je samo simptom mnogo veceg problema koji se nalazi negde drugde (na kanalizaciji celog grada). A one plocice sto su se odvalile na nadvoznjaku - nastala je rupetina odmah ispod prge koja zjapi pa mi malo nije jasno kako to ima veze sa savrsenstvom.
  • Nikola

    19.05.2023 14:48
    gradonačelnik nema pojma
    Tako mu je rekao predhodni a neće valda da lagi ili hoče dok sadašnji gleda u kartu grada i traži koja je to Partizanska ulica (verovatno misli da su tamo još Partizani)
  • Nepotopivi

    19.05.2023 12:22
    Nesposobni urbanisti
    "stručnjaci" se nisu setili da kad se več prave novi nadvožnjaci za prugu treba sve podići dva metra uvis i ispraviti put da se ne skuplja voda. Sad je kasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti