FOTO: Pokrajinska vlada poslala humanitarnu pomoć stanovništvu na KiM

Pokrajinski sekretar Zoran Milošević prisustvovao je ispraćaju humanitarne pomoći za stanovništvo na Kosovu i Metohiji, koju je Pokrajinska vlada donirala Eparhiji raško-prizrenskoj.

"Pokrajinska vlada, rukovođena principima solidarnosti i podrške, i ove godine podržava naše sunarodnike, prosleđujući im još jedan kontingent humanitarne pomoći, koji se očituje ne samo u robi koju šaljemo već, pre svega, u poruci da smo i danas zajedno", rekao je tom prilikom Milošević, sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Sekretar je istakao da se moramo rukovoditi humanizmom, a ne samo principom ekonomskog razvoja.

"Nećemo da budemo pasivni, već moramo da idemo napred, vođeni principom uljuđenja zajednice koja vapi za rukom solidarnosti, podrške i razumevanja, slično kao što Eparhija raško-prizrenska osluškuje potrebe ljudi iz svih verskih zajednica na Kosovu i Metohiji kojima je potreban jedan obrok", naglasio je Milošević.
 
 
On je izrazio nadu da će u godinama koje dolaze možda biti manje potrebe da se humanitarno pomažu naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, ukoliko se stvore drugi preduslovi za njihov ostanak na "vekovnim ognjištima".
 
Ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći prisustvovao je i sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić, koji je podsetio na to da je osnovni cilj ove akcije, koja se već godinama realizuje u maju, podrška opstanku Narodnih kuhinja Eparhije raško-prizrenske.
 
Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu put južne srpske pokrajine krenula je donacija koju čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, namenjenim socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.
  • Nikola

    19.05.2023 14:52
    mi imamo vi nemate
    Kada će oni tamo nama da pošalju nešto decu ne računam jer kad njihova deca dođu ovde u posetu imam utisak da im se ovi naši samo rugaju Mi imamo Vi ovo i ovo nemate,
  • Joca

    19.05.2023 14:44
    Lepo je što znamo kuda odlaze pare. (jasno je da sam sarkastičan)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti