Na Limanskoj pijaci održan koncert klasične muzike, sutra na Ribljoj

Pred više desetina posetilaca Limanske pijace održan je prvi koncert klasične muzike u okviru ovogodišnje "Hrane za uši".
Ovaj događaj treću godinu zaredom organizuje udruženje građana "Dunavska sonata". 

Pijanista Jožef Riter i violinistkinja Branislava Jovanov sat vremena izvodili su dela Mocarta, Štrausa, Bokerinija, Šostakoviča i Pjacole.

"Oduševljena sam. Kada sam čula klasiku na pijaci, prva asocijacija mi je bio Njujork, u kom sam boravila na školovanju. To je živ grad koji u svakom kutku nudi neki umetnički događaj. Verujem da je ovo pravi put da Novi Sad postane umetnički megapolis. Čestitam vam na hrabrosti i ideji", rekla je Olivera Ranđel.
 
Prema rečima Jožefa Ritera, posetioci pijace su vrlo zahvalna publika, koja je s oduševljenjem prihvatila koncept da uz kupovinu namirnica besplatno uživa u klasičnoj muzici.
 
"U svojoj karijeri nastupao sam i s velikim orkestrima, u raznim dvoranama u Srbiji, ali ovakvu nesporednost i otvorenost nisam doživeo. Dugo ću pamtiti aplauz s Limanske pijace i jedva čekam sutrašnji koncert na Ribljoj pijaci", rekao je Riter.
 
Dunavska sonata koncertnu seriju "Hrana za uši" realizuje uz podršku Gradske uprave za kulturu i u saradnji s JKP "Tržnica".
"Ovo je nama treći put da nastupamo pred posetiocima Limanske pijace. Limanska pijaca je dobar koncertni prostor zbog akustičnog krova, ali pre svega zbog ljudi koji na njoj rade, koji imaju veliko razumevanje za naš projekat. Izuzetno se radujemo što ćemo uz podršku Gradske uprave za kulturu i "Tržnice" biti u prilici da nastavimo s realizacijom besplatnih koncerata klasične muzike na gradskim i prigradskim pijacama", rekla je Milica Trifunov, direktorka UG "Dunavska sonata".
 
U okviru "Hrane za dušu" sutra, 28. maja u 10 časova će na Ribljoj pijaci nastupiti Duo Riter - Jovanova.
  • Bauštelac

    27.05.2023 22:06
    BRAVO
    Ovo ni u Berlinu nisam video!
    RESPECT!
  • Sofija

    27.05.2023 19:27
    :))))))))))
  • Šmizla

    27.05.2023 19:25
    Super ideja. Moglo bi i češće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti