Poreska ponovo apeluje na Novosađane: Platite porez na imovinu da biste izbegli kamatu od 16 odsto

Gradska poreska uprava apelovala je na Novosađane da izvrše uvid u stanje svojih obaveza po osnovu poreza na imovinu, izmire obavezu i izbegnu kamatu od 16 odsto.
Poreska ponovo apeluje na Novosađane: Platite porez na imovinu da biste izbegli kamatu od 16 odsto
Foto: 021.rs
Podsećaju da stanje na računu poreza na imovinu građani mogu dobiti na Info pultu Gradske poreske uprave u TC "Promenada", u šalter sali Gradske poreske uprave u Vojvođanskih brigada 24-26, na šalteru Gradske poreske Informatici na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, upitom na mejl adresu gpu@novisad.rs i preko naloga na Portalu eUprava.
"Poreske obveznike koji nisu u mogućnosti da servisiraju dospele obaveze, Gradska poreska uprava poziva da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču mogućnost otplaćivanja utvrđenog duga na rate uz otpis kamate u visini od 50 odsto sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji", kažu u Poreskoj.
Zahtev za odlaganje plaćanja poreza može se podneti lično na pisarnici Gradske poreske uprave u Vojvođanskih brigada 24-26, šalter mestu u Informatici na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15 ili preko elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs
 
Obrazac zahteva može sepreuzeti sa sajta Gradske poreske uprave u delu Zahtevi, iznos takse broj uplatnog računa i poziv na broj nalaze se na poslednjoj strani zahteva.
  • Gradja

    07.06.2023 17:45
    Kamata razbija
    Paznja, vodite racuna, ako vam nadju neki dug od pre 15 godina (npr. slucajno niste platili neku ratu poreza tih godina), udaraju vam kamatu sve do danas, pa se to onda verovali-ili-ne nakupi u desetostrukom iznosu. Ja bio ubedjen da sam sve platio (mozda sa nekim manjim zakasnjenjima), a nemam sacuvane uplatnice od pre 15 godina. Oni sada kazu dug je nekoliko desetina hiljada, a nisu nikad slali bilo kakvo obavestenje o dugu, kamati, ili neku opomenu. A ono sto ste mislili da ste npr. ove godine platili ratu poreza, to oni racunaju samo kao deo ranijeg duga i kamate, tako da u stvari novu ratu niste ni platili, pa vam se dug samo povecava a nemate pojma! Bruka i sramota lopovske drzave.
  • maja

    29.05.2023 16:12
    urucenje resenja
    Pre svega urucite resenja.Nema svako kompjuter i ne zna da ga
    koristi.Ubacite resenja u sanduce.
  • He,he

    29.05.2023 16:01
    He,he
    Da plaćamo Autobuse i Sendviče…bilo nekada u Srbiji!!! He,he…ocemo platicemo…samo malo sutra!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti