FOTO: Vodostaj Dunava u opadanju, u Novom Sadu i dalje na snazi redovna odbrana od poplava

Vodostaj Dunava u Novom Sadu ima tendenciju opadanja.
FOTO: Vodostaj Dunava u opadanju, u Novom Sadu i dalje na snazi redovna odbrana od poplava
Foto: 021.rs

Trenutni vodostaj dunava je 461 centimetar, a prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda je da će u sredu biti 452 centimetra. 

Redovna odbrana od poplava na snazi je i dalje na levoj i desnoj obali Dunava u Novom Sadu. 

Na levoj strani Dunava, na keju u Novom Sadu, došlo je i do oštećenja bedema u kojem su se pojavile dve veće rupe na lokaciji izlivnog kolektora kanalizacione crpne stanice. 
 
 
Bedem je zaštićen pvc folijom radi sprečavanje dalje erozije kosine i njene izloženosti padavinama velikog intenziteta, navodi se u biltenu "Voda Vojvodine".
 
  
 
Novosadska komunalna preduzeća započela su sa punjenjem džakova u slučaju poplava i većeg izlivanja Dunava.
  • Mihajlo_ns

    31.05.2023 02:50
    Free Šodroš
    Stanje je i dalje opsadno vanredno, sta ako pukne deo nasipa koji se nalazi kod samog Šodroša pa ceo Novi Sad ima da bude potopljen, na ovo ne mare gradski čelnici njima je samo u interesu da što pre izbetoniraju Šodroš i deo gde se gradi nekakav kineski most koji ne vodi nikuda, da bi što pre tu zidali solitere od 50 i više spratova što oni zovu "Novi Sad na vodi" kiše će i dalje biti , padavina ima neprestano moraju se podhitno obustaviti i ukloniti sve nelegalne infrastrukture i konstrukcije na tom delu obustaviti gradnja nelegalnog mosta bez dozvole i sve dalje nelegalne akcije , ili odosmo mi pod vodu zbog nečije halavosti za novcem i moći, ljudi urazumite se i sprečite zlo i tragediju u najavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti