Prvi junski petak za Novosađane biće festivalski: Zanimljiva dešavanja i nove izmene saobraćaja

Prvi junski petak pred Novosađanima biće topao i festivalski, ali se mogu očekivati i pljuskovi.
Prvi junski petak za Novosađane biće festivalski: Zanimljiva dešavanja i nove izmene saobraćaja
Foto: 021.rs
Kao i uvek, redakcija Radija i portala 021 je tu da vam donese sva zanimljiva dešavanja u našem gradu na jednom mestu. Pa, da počnemo sa temperaturom...
Vreme
 
U petak nas još očekuju pljuskovi (sa grmljavinom) i temperatura od 15 do 25 stepeni.
 
Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Osećaj malaksalosti, glavobolja i promenljivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.
Trebalo bi da znate i...
 
Počinje izgradnja saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, fekalne i atmosferske kanalizacije u Ulici Nikole Tesle, zbog čega se menja režim saobraćaja. Detaljnije pročitajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice u petak neće imati struje. Od 8.30 do 11 časova struju neće imati Šarplaninska 37-57, 32-48, a za ostale ulice pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Manifestacija "Ritam Evrope" počeće u 19 časova u SKCNS Fabrika. Nastupiće ljubljanski rok bend Bogunov, pank bend Paraf iz Rijeke, beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, alternativni rok bend Kanda Kodža i Nebojša iz Beograda i novosadska kantautorka Dojo.
 
Novosadski noćni bazar, 47. po redu, počeće u 18 časova na Ribljoj pijaci.
 
Međunarodni festival "Panonski biseri" počeće u 17.30 časova u Kulturnoj stanici "Barka". Tokom trajanja programa će svoje knjige, romane i zbirke pesama predstaviti Špејtim Sојеvа Sоlе, Мilkа Vаsić Glušаc, Divnа Biјеlić, Ljubоmir Маnаsiјеvić i Мirоslаv Мišо Bаkrаč, dok će muzičke numere izvoditi Drаgаn Vučkоvić i Мilоrаd Cvеtkоvić.
 
Projekcija 3D film "Mala sirena" počeće u 19 časova u KC "Mladost" u Futogu.
 
Svirke metal bendova Violent Chapter, Sides i Offscore počeće u 21 čas u Omladinskom centru CK13.
 
Koncert benda One Bad Lemon počeće u 21 čas u Domu kulture.
 
U okviru festivala "Igorovi dani", posvećeni reditelju Igoru Vuku Torbici, od 17 časova će početi razgovor "Pozorišne strategije Igora Vuka Torbice: Zvuk kao znak", od 19.30 časova In memoriam impro koncert Alena i Nenada Sinkuaza, dok će u 20.30 časova biti organizovana projekcija snimka predstave "Hinkeman". Ceo program održava se na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Dečija predstava "Učene mišice" igraće se u 11 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
 
Sajam digitalnih alata za rad sa mladima "Tool fair" održaće se od 11 do 16 časova u prostorijama Omladinskog saveza udruženja OPENS.
 
Koncert Busina Brass kvinteta održaće se od 18 časova u Kulturnoj stanici "Eđšeg".
 
Koncert prvog i drugog razreda duvačkog odseka OMŠ Josip Slavenski u 19.30 časova u Kulturnoj stanici "Svilara".
Kod kuće ste? Upalite radio!
 
Ukoliko ne idete u provod, u 20h na radio021.rs poslušajte novo Presluškivanje sa agentima Draganom, Strikom i Goricom. Tema ovog petka su neki od najboljih muzičkih nastupa uživo.
  • ===

    02.06.2023 08:57
    "One Bad Lemon" je otkazan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti