Film o Džeju se snima u Novom Sadu: Deo Starog grada zatvoren za saobraćaj

Igrani film i serija "Nedelja", o liku i delu pevača Džeja Ramadanovskog, snima se ovih dana u Novom Sadu. Zbog snimanja su pojedine ulice delimično zatvorene za saobraćaj.

Za priču o životu Džeja produkciji je poslužio deo Starog grada, a konkretno delovi ulica Sonje Marinković, Vojvode Mišića i Stevana Milovanova.

Stanari su već mogli da primete određene izmene u saobraćaju, što je nekima otežalo i parkiranje.

Kako za 021.rs kažu u Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, za potrebe snimanja filma i serije privremeno je izmenjen režim u ulicama Sonje Marinković, u delu od Maksima Gorkog do Vojvode Mišića, u Ulici vojvode Mišića, u delu od Sonje Marinković do Trga neznanog junaka, kao i u Stevana Milovanova, u delu od Šumadijske ulice do Žarka Vasiljevića.
 
Izmene su kratke i nisu vezane danima, pa je tako deo Sonje Marinković i Vojvode Mišića bio zatvoren za saobraćaj samo u sredu, 31. maja. Isti delovi, od Ulice Maksima Gorkog do Vojvode Mišića i od Sonje Marinković do Trga neznanog junaka biće zatvoren za saobraćaj i 6. juna od 07.00 do 19.00 časova, kao i 8. juna u periodu od 11.30 do 23.30 časova.
 
Prema rešenju gradske uprave, danas, 1. juna privremeno je zabranjen saobraćaj u Stevana Milovanova, u delu od Šumadijske ulice do Žarka Vasiljevića. Zabrana će biti na snazi do 19 časova.
 
"Za potrebe snimanja ovog filma organizatori će propuštati sve stanare da se parkiraju na parking mesta u ulicama u kojima se odvija snimanje. Iako je naveden časovni interval 07:00-19:00 odnosno 11:30-23:00 časova, Gradska uprava za saobraćaj i puteve je stupila u kontakt sa organizatorima, koji su se izjasnili da će se parking zatvarati od 15 minuta do maksimalno sat vremena, a u ostalom intervalu parking je dostupan građanima, te se na iste apeluje za toliko strpljenja kako bi se realizovalo navedeno snimanje", poručuju u upravi za 021.rs.
Film i serija "Nedelja" bi, prema prethodnim najavama, trebalo da prikažu život Džeja Ramadanovskog od detinjstva do ogromnog uspeha, odnosno od 1976. do 1992. godine. Iako je Džej bio vezan za Beograd - i lokacija koja se prikazuje u scenama odnosi se na njegov Dorćol, scene iz mladosti ovog pevača nisu snimane u prestonici.
 
Glavna uloga pripala je Huseinu Alijeviću. Režiser je Nemanja Ćeranić, a snima se po scenariju Stefana Boškovića. Film je finansijski podržao Filmski centar Srbije na konkursu.
 
Džej Ramadanovski preminuo je 6. decembra 2020. godine. Imao je 56 godina.
  • Sabahudin

    02.06.2023 11:02
    Omerović
    A pre neko veče gledam "Bitka za ranjenike". Epopeja, masa statista, nema prenemaganja, Boško viče: "Preko vode do slobode"... Danas snimaju film a kao da je odrađen kamerom iz mobilnog. A tek teme i glumci. Onaj šiljokuran glumi nekakvog kriminalca... Jadno i bedno a skupo plaćeno iz budžeta...
  • Samopitam

    02.06.2023 10:12
    Džej je Makedonac, koji je živeo u Beogradu. Kakve on veze ima sa Novim Sadom?!!!
  • Marko ns

    02.06.2023 07:55
    Sram vas bilo nigde objave da nam uzimate parking mesta na dan ili dva…ja placam to mesto svaki mesec uredno vi nemate ni obraza da nas obavestite…sad ste ovo objavili kad je vec proslo…i ovako nema parkinga a vi zatvarate ulice zbog snimanja jednog kadra sibicarenja na cosku…sram vas bilo sve koji su ovo dozvolili i na ovaj nacin sproveli…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti