Vršilac dužnosti direktora RTV Jožef Klem ide u penziju, a novi direktor još uvek nije imenovan

Jožef Klem, vršilac dužnosti generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine, podneo je zahtev za odlazak u penziju od jula, prenosi Autonomija.
Vršilac dužnosti direktora RTV Jožef Klem ide u penziju, a novi direktor još uvek nije imenovan
Foto: 021.rs
Pre penzionisanja, Klem će od ponedeljka, 5. juna pa do 30. juna biti na godišnjem odmoru, a kako navode izvori Autonomije u RTV, tom kućom će rukovoditi zamenica generalnog direktora Sanja Jašarević Kužić, dok Upravni odbor ne imenuje novog generalnog direktora. Ili pak poništi konkurs i imenuje novog vršioca dužnosti.
Prošlo je, podseća Autonomija, bezmalo dva meseca od završetka javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske ustanove, ali Upravni odbor i dalje ne donosi oduku o tome da li će neko od prijavljenih kandidata naslediti Miodraga Koprivicu kojem je mandat istekao - još jula 2021. godine.
Na konkurs koji je trajao od 1. februara do 3. aprila, kako je već pisala Autonomija, prijavilo se pet kandidata, ali su sve uslove iz konkursa, nezvanično je bilo potvrđeno Autonomiji, ispunili samo Budimir Marković, nekadašnji šef Centra informativnog programa RTV, već godinama penzioner, i Željko Dvožak, nekadašnji čelnik Opštine Kula i pokrajinski poslanik Demokratske stranke a trenutno službenik u Pokrajinskoj vladi.
 
Osim što već 23 meseca nema generalnog direktora, RTV od kraja maja 2021. nema ni direktora programa, dok je glavni i odgovorni urednik Prvog programa televizije još od kraja jula 2021. u ve-de stanju.

Teme

RTV
  • Munjo

    01.06.2023 22:54
    A uuuuu
    Ima likraja ponižavanja građana vojvodine i zaposlenih u RTV. Na stranu koliko je program sramotan i jadan, osnovna organizacija institucije mora da se poštuje. Dajte skinite vojnike partije i postavite mlade napredne kadrove i ono malo iskusnih koji su sada skrajnuti da oporave i ožive ovu firmu. Besomučno repriziranje Kamenkovih one man show emisija i blamaža Buljovčićeve kao i servilnost Popovićeve, moraju da zamene neki stari-novi Blažo Popović, Čvarkov i Boškić kao i deo prve postave N1 koja je stasala u RTV (Šovljanski, Fratucan, Ptetin...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.