VIDEO, FOTO: Novosađani masovno iskulirali protest kod RTV-a

Protest "RTV je naš" održan je danas popodne kod zgrade Radio-televizije Vojvodine u Maksima Gorkog.
VIDEO, FOTO: Novosađani masovno iskulirali protest kod RTV-a
Foto: 021.rs
Na skup su pozivali članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali i narodni poslanik Aleksandar Olenik.

Olenik je na protestu rekao da građani Vojvodine i Novog Sada imaju pravo da ono što plate - dobiju kvalitetno, misleći na program RTV.

"Taj program mora da bude objektivniji, pa i u pitanju izveštavanja o protestima u Beogradu, Zrenjaninu, ali i inače. Strah i nasilje koje SNS šalje kroz etar se širi po celoj Srbiji", naveo je on. 
 
Protest je inače najavljen uz poruku: "RTV je naš! Vojvođani protiv nasilja", što su bile i poruke na transparentima koje su nosili okupljeni.
 
Skup je podržao poverenik Sindikata "Nezavisnost" RTV Darko Šper, koji je tom prilikom rekao da smo ponovo u situaciji da se novinari, članovi sindikata targetiraju. On je za 021.rs poručio da RTV mora što pre da izabere direktora i dodao da su ovde "svi u v.d. stanju".
 
 
Podsetimo da je prošlo dva meseca od završetka javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske ustanove, ali Upravni odbor i dalje ne donosi oduku o tome da li će neko od prijavljenih kandidata naslediti Miodraga Koprivicu kojem je mandat istekao - još jula 2021. godine. Poslednja informacija od danas koju je prenela Autonomija je da je Jožef Klem, vršilac dužnosti generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine, podneo zahtev za odlazak u penziju od jula, a pre toga će biti na godišnjem odmoru.
Zahtevi radnika koji su ranije protestovali su povećanje plata za 12,5 odsto, ukidanje zabrane zapošljavanja u javnim medijskim ustanovama i rešavanje pitanja radnika angažovanih na privremeno-povremenim poslovima.
 
Takođe, poslednji, četvrti zahtev je hitno rešavanje izbora generalnog direktora i ostalih rukovodećih pozicija.

Teme

RTV
  • Јој

    04.06.2023 16:03
    Укупно 10,5 протестаната, јој.
  • Vasa

    03.06.2023 16:17
    Vojvođanin
    Da nisam pročito naslov ne bi ni znao da postoje. Taj RTV i RTS treba ukinuti. Njih i onako niko ne gleda.
  • Olosy Jan

    03.06.2023 13:34
    RTV je uštrojen. Kada ode veliki štrumf otiće i malecki štrumčiči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti