FOTO: Akcija davanja krvi u Vatrogasnom savezu Novog Sada

Vatrogasni savez Novog Sada u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine danas je organizovao humanitarnu akciju davanja krvi.
FOTO: Akcija davanja krvi u Vatrogasnom savezu Novog Sada
Foto: 021.rs

Savez je pozvao sve dobrovoljne davaoce krvi i vatrogasce da se pridruže akciji, navodeći da "zajedno možemo učiniti veliku razliku".

Krv se daje u sali Vatrogasnog saveza u Ulici Jovana Subotića. Za udobnost i dobrobit davalaca brine stručni tim Zavoda, a davaocima je obezbeđeno i okrepljenje.

 
Jedan od davalaca danas bio je i Željko Vuković iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dr Laza Kostić" iz Novog Sada.
 
Kako kaže za 021.rs, nakon akcija na crpljenju vode u prethodnom periodu, dobrovoljni vatrogasci su napokon imali vremena da se posvete i ovoj akciji. 
 
"Ovo je nešto što već tradicionalno radimo. Dobrovoljni vatrogasci pokušavaju na svaki način na koji mogu da pomognu drugima i zbog toga i organizujemo ove akcije. Inače, akcija je otvorenog tipa, svako može danas do 13 časova da dođe u prostorije Vatrogasnog saveza i da ako želi se priključi akciji da da krv. Ujedno, možemo se i upoznati, ako ih nešto interesuje o tome kako radimo. Mogu videti našu opremu i možda i oni dobiju želju da nam se priključe na taj način", kaže Vuković za 021.rs.
 
 
On ističe važnost učestvovanja u ovakvim akcijama. 
 
"U trenucima kada je krv neophodna nema drugog načina da je nadomestimo nego da ona dođe od onih koji mogu u tom trenutku da daju krv i da time, kao što to u Zavodu zovu, daju jedan dar onome kome je to zaista neophodno", navodi Vuković. 
 
Današnja akcija traje do 13h, a ukoliko je propustite, dobrovoljni davaoci krv mogu dati u samom Zavodu, radnim danima od 7 do 19 časova i prve subote u mesecu od 8 do 12 časova.

Takođe, ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i naredne sedmice prikupljaće krv na više lokacija širom Vojvodine. Raspored akcija čitajte OVDE.

  • Добровољни давалац

    02.06.2023 12:42
    За пример осталима
    Од добрих људи очекивано за пример осталима!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti