FOTO Napreduje turbo kružni tok: Pogledajte dokle se stiglo sa radovima

Turbo kružna raskrsnica je svakim danom sve bliža svom planiranom izgledu, jer radovi napreduju.
FOTO Napreduje turbo kružni tok: Pogledajte dokle se stiglo sa radovima
Foto: Grad Novi Sad
U okviru radova na izgradnji kružne raskrsnice Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice trenutno se izvode radovi na polaganju betonskih ivičnjaka na izlivnoj traci kod TC "Promenada". 
 
Od Sutjeske ulice prema kružnom toku vrši se izrada drobljenog kamenog agregata kao priprema tamponskog sloja za prvi sloj asfalta. Takođe, izvode se radovi na atmosferskoj kanalizaciji za potrebe novih saobraćajnih površina i radovi na postavljanju svetlosne saobraćajne signalizacije na pešačkom prelazu kod "Promenade".
Pored toga, napreduju radovi i na izgradnji javnog osvetljenja, a u toku je i humuziranje zelenih površina.
Izmena režima saobraćaja i dalje je aktuelna i apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova.
 
  • @Alex

    03.06.2023 15:20
    Ma šta pričaš ti? Pa cela poenta ovakvog kružnog toka je upravo to da spreči mešanje prilikom spajanja sa saobraćajnicama sa jednom trakom, a Fruškogorska je uvek i imala samo jednu traku za svaki smer, morao si se izbegavati parkirane posle skretanja desno da bi se spojio.
  • LeeManChan

    03.06.2023 11:56
    Produvao
    Taj Turbo je već sad “produvao , izgoreo” . Koji je smisao kružnog toka ako su na sva tri prilazna puta - semafori : prvi za krdo studentsko ( tako oni prelaze) , drugi za Promenadu , treći kod TMD-a! A jedini razlog zašto se ovo turbo čudo pravi je - pa zna se , Promenada . Jer, moraju. SNS je uzeo lepe pare za taj cirkus , i sad moraju da isporuče . Jer , malo ljudi zna, na Bul. C.Lazara , Promenada je trebala da napravi podzemni ulaz i tunel do garaža ( Kao onaj , od pre 50 godina, za Stoteks) . Ali , kako su Promenadisti imali “vanrednih troškova s vlastima” -otpade tunel . I park na krovu. I ko zna šta još . Ali osta problem ulaska na južni ulaz ! I sad se to rešava : prelaz + “turbo” da zemare kad se se strmeknu iz Fjutoga i Vjetrrnika u provod , ne čekaju za skretanje u”lijevo” . Nego , samo pravo, pa kroz turbo …
    Ali biće i tu i smeha i suza …
  • Sale NS

    03.06.2023 11:29
    Turbo?
    Otiđoh konačno da vidim i to turbo čudo i ništa mi nije jasno. Običan kružni tok, samo veći od ostalih. Ima dodatno one poluivičnjake u voznim trakama i to je to! A zašto je turbo to samo nadležni znaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti