APV o skraćenju školske godine: Vlada pokazala da joj nije stalo do obrazovanja

Akcija progresivne Vojvodine osudila je odluku Ministarstva prosvete da se školska godina završi 6. juna, odnosno da se skrati za čitave tri radne nedelje.
APV o skraćenju školske godine: Vlada pokazala da joj nije stalo do obrazovanja
Foto: Pixabay
Odluka je doneta bez ikakvog validnog obrazloženja, izuzev navoda da se školska godina može skratiti po zakonu i na delu je bahato, nestručno i samovoljno ponašanje vlasti, koja sve čini kako bi nanela što veću štetu svojim građanima i ponizila ih, ocenili su u APV.
U saopštenju se ističe da je deci mesto u školi i ukazuje da je obavezno, zakonom garantovano obrazovanje jedno od osnovnih dečjih prava i jedno od elementarnih civilizacijskih tekovina, što im je ovom odlukom uskraćeno.
Pritom vlada nije uvela zabranu, ni bilo kakvo ograničenje za ekskurzije, proslave mature i druge aktivnosti za školarce i na taj način šalje se jasna poruka novim generacijama da je školovanje nebitno i da vlast želi društvo neobrazovanih, koje će Aleksandar Vučić sa svojim podanicima tretirati kao robove, a državu kao ličnu svojinu, stoji u saopštenju.
Sindikat obrazovanja Srbije ocenio je danas da će odluka Vlade o prevremenom završetku školske godine dovesti do "konfuzije u školama, među nastavnicima, đacima i njihovim roditeljima".
  • S

    03.06.2023 19:55
    Jelena
    Sve sto deca nauce nauce na privatnim casovima. Cemu panika skola i onako sluzi da dobiju domaci i losu ocenu pa pravac na bankomat pa na privatne casove i tako u krug 4g onda odu na faks i ako Bog da srece na specijalizaciju u inostranstvo. Kuci tek sa ino penzijom. Sta ce ovde. Deco ne dozvolite da vas obeshrabre, zivot je pred vama
  • ARMAGEDON

    03.06.2023 10:17
    DEDER POLAKO
    Zar ovi nisu optuzeni za nasilje?
  • Zika zivac

    03.06.2023 01:06
    Av doneo odluku? Jako cudno ,on nije min.prosvete ili jeste ne ne ippak jeste. Moram citirati druga Lenjina :" Uciti, uciti i samo uciti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.