Žena koja je jajima gađala SNS autobus dobila dve prijave, vozač koji ju je napao jednu

Žaklina Stojanović koja je 26. maja jajima gađala autobus sa pristalicama SNS-a, koji se uputio na skup "Srbija nade", dobila je dve prekršajne prijave.
Žena koja je jajima gađala SNS autobus dobila dve prijave, vozač koji ju je napao jednu
Foto: 021.rs
Vozač autobusa iz Veternika koji je Žaklinu odgurnuo i hvatao za vrat, dobio je jednu prekršajnu prijavu.
Kako se navodi u potvrdi koju je izdala Policijska uprava Novi Sad, ispostava u Bačkom Petrovcu, a u koju je 021.rs imao uvid, Žaklina se prema Zakonu o javnom redu i miru tereti za narušavanje javnog reda drskim i bezobzirnim ponašanjem i ugrožavanje imovine i za učestvovanje u tuči.
 
U navedenoj potvrdi opisuje se da je vozač Žaklinu "rukama uhvatio u predelu vrata", a da je ona njega "izgrebala po rukama".
Zakon za prvi prekršaj predviđa kaznu u vidu rada u javnom interesu od 240 do 360 časova ili kaznu zatvora od 30 do 60 dana.
 
Za drugi prekršaj, odnosno za učestvovanje u tuči predviđena je novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara ili kazna zatvora od 30 do 60 dana.
 
Vozač koji, kako se vidi na objavljenom snimku, davi Žaklinu tereti se za učestvovanje u tuči.
 
Kako Žaklina Stojanović kaže za 021.rs pretpostavlja da država neće da goni vozača zbog toga što su njene povrede okarakterisane kao lake. Ona najavljuje da će podneti privatnu tužbu. 
 
Kako je 021.rs pisao, Žaklina je "iz revolta" gađala autobus sa pristalicama SNS-a koji je iz Maglića krenuo na miting u Beograd. Nakon toga se sama prijavila policiji jer je, kako je rekla, došla s namerom da to učini. Ona je u policiji istakla da se "u okolini nisu nalazili ljudi koje bi ona mogla da ugrozi".
 
Nasuprot tome, navela je da je vozač autobusa bar deset sekundi držao ruke oko njenog vrata, zbog čega je ostala bez vazduha. On je to, navodno, ponovio još jednom.
Nakon incidenta, otišla je u Dom zdravlja Bački Petrovac, u čijem urgentnom centru je pregledana i dobila injekciju protiv utegnuća.
 
"Kada sam otišla kući i kada se telo malo ohladilo, osetila sam jake bolove i morala sam da se vratim u Dom zdravlja. Tad su mi stavili kragnu i poslali me za Novi Sad, gde sam dobila drugu kragnu i gde mi je urađen CT", rekla je Žaklina za 021.rs.
 
Kako se navodi u lekarskom izveštaju, u koji je 021.rs imao uvid, ona ima nagnječenje i uvrnuće vratnih pršljenova. 
  • А ви

    07.06.2023 15:06
    Шта би урадили?
    Шта би сте Ви урадили да неко гађа јајима Ваше возило? Ваш аутомобил? Ваш маркет? Вашу кућу? Да ли би сте бранили своју имовину?
    Сви говоримо о заштити приватне имовине, а шта је у овом случају?
  • Хомер

    07.06.2023 12:34
    Што сте нервозни.
    Ако је госпођа добила пријаву прву, међутим не би требала да добије другу. Реално мислим да је то у границама нужне одбране. Возач треба за напад. Срамота је што неки коментатори подржавају госпођу. А "против насиља" . Не вреди њима објашњавати. Чуј била револтирана!! Ајд онда сви редом
  • 313z

    06.06.2023 20:53
    Nazadnjački haos
    Još jedan od bezbrojnih primera kako pravosuđe u tigru funkcioniše. Uvek je kriv onaj koji ne podržava nazadnjačko divljanje. Zbog lutki i jaja se uvek munjevito reaguje a u vezi ogromnih pronevera, nepoštovanja ustava i zakona, proizvodnje droge i političkih ubistava se reaguje brzinom puža, ako se uopšte reaguje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.