Otvoren obnovljeni Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina na Podbari

Rekonstruisani objekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina u Matice srpske 15 ponovo je otvoren, a Pokrajinska vlada je za ovaj projekat izdvojila ukupno 26,2 miliona dinara.
Ovo je prvi objekat koji pripada vojvođanskim Rusinima i realizovan je u saradnji sa Nacionalnim savetom.
Pokrajinski premijer Igor Mirović naveo je kako će "pod ovim domom savremeni rusinski stvaraoci, članovi Nacionalnog saveta, kulturni poslenici i svi drugi negovati i učiniti rusinsku kulturu i jezik vidljivijim".
Mirović je podsetio i da je u toku rekonstrukcija Etnografskog muzeja Rumuna u Torku, da je nedavno obezbeđena kuća za bunjevački nacionalnu manjinu u Subotici, kao i brojne druge investicije.
 
"Pokrajinska vlada ulaže znatna finansijska sredstva u ustanove koje imaju za cilj očuvanje jezika, pisma, kulture i identiteta nacionalnih manjina koje žive na teritoriji Vojvodine", rekao je.
  • Sava

    06.06.2023 19:47
    Bravo za Mirovica
    Ovo je za pohvalu!!!
    Svaka čast Mitroviću. Treba misliti na sve nacionalne manjine i davati im podršku. E ovo je AP Vojvodina !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti