Sreda puna dešavanja, samo da izbegnete kišu: Vodič za novi dan u Novom Sadu

Mnoga dešavanja pred vama su ove srede, 7. juna u Novom Sadu.
Sreda puna dešavanja, samo da izbegnete kišu: Vodič za novi dan u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Na vama je da se organizujete i imate u vidu još nekoliko bitnih informacija.
Gde su ulice zatvorene, gde ne prolazi autobus, da li nam treba kišobran i sve ostalo sumirano je u novom vodiču za predstojeći dan na 021.rs.
Vreme
 
Nastavlja se nestabilni period. Meteorolozi za sredu najavljuju pljusak s grmljavinom, kao i najnižu temperaturu od 16°C
 
Najniža dnevna temperatura biće 24°C
 
Vreme neće pozitivno uticati na srčane i plućne bolesnike. Kod meteoropata su mogući promenjivo raspoloženje, pospanost i glavobolja, a svima se savetuje pojačan oprez u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Vaš 021.rs odnedavno vas svakodnevno i uživo informiše o stanju na novosadskim putevima. Gde je radar, gde su gužve, gde je bio udes i sve ostalo pronaći ćete svako jutra u našoj rubrici Novi Sad.
 
Režim saobraćaja biće izmenjen do petka, 9. juna zbog košenja u srednjem pojasu auto-puta, od petlje Sirig do petlje Novi Sad Jug, u smeru ka Beškoj. Zatvorena je preticajna traka, a saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.
 
Očekuje se početak radova na Bulevar Jaše Tomića, što će sa sobom neminovno doneti i izmene u redu vožnje. Trebalo je da radovi počnu danas, ali se to nije dogodilo - čim dođe do izmene, javnost će biti upoznata.
 
Radovi su u toku u Nikole Tesle, Teodora Pavlovića i Vojvode Knićanina, a zbog radova je obustavljen saobraćaj i u Ulici Bogdana Gavrilovića u Sremskoj Kamenici. Radovi će trajati do 10. juna.
 
Zabrana saobraćaja važi i na delu Bulevara cara Lazara zbog izgradnje turbo kružnog toka. To znači da je i dalje zatvorena kolovozna traka na Bulevaru cara Lazara, od Sutjeske ulice do "Promenade", a saobraćaj se u suprotnoj kolovoznoj traci odvija dvosmerno. Sa Bulevara cara Lazara moguće je skrenuti desno u Fruškogorsku, a moguće je i uklјučivanje iz Fruškogorske ulice na Bulevar cara Lazara, u smeru ka keju.
 
Zbog radova na izgradnji semafora i uređenju saobraćajnih površina na raskrsnici Temerinske, Branka Radičevića i Jug Bogdana, zatvorene su dve saobraćajne trake u Temerinskoj ulici. Do izmena u režimu saobraćaja došlo je i na Bulevaru Jaše Tomića, gde se popravlja kolovoz. Saobraćaj će biti izmenjen u delu od Bulevara oslobođenja do Kisačke ulice, obustavljen u desnoj kolovoznoj traci, a u levoj kolovoznoj traci saobraćaj će se odvijati dvosmerno i uz ograničenje brzine na 30km/h. Privremena izmena važiće do 12. juna.
 
Kad je reč o isključenjima struje, delovi Novog Sada i Petrovaradina u sredu, 7. juna neće imati električnu energiju. Spisak svih isključenja, po ulicama, dostupan je OVDE.
 
Gde ići?
 
Dramska komedija "Teško je reći zbogom" igra se u sredu u velikoj sali NIS-a. Početak je u 20 časova.
 
U toku je festival SOFA u knjižari Bulevar books. U sredu će posetioci imati priliku da upoznaju Marijanu Čanak i Dragana Velikića, a razgovori su od 19h i 20.30h.
 
Posetioci Kulturne stanice Eđšeg imaće priliku da 7. juna od 19 časova prisustvuju jedinstvenom muzičkom događaju pod nazivom "Veče izvorne makedonske pesme". Publici će se predstaviti više pevačkih grupa.
 
Spontano muziciranje je i ove srede u Kulturnom centru Lab, a možete da ponesete i svoj instrument. Početak je u 19 časova.
 
Kvizomani mogu da testiraju svoje znanje u muzičkom pab kvizu u Kaffa baru. Start je u 19.30. 
 
U kulturnoj stanici Barka održava se događaj "Književna barka". Dolazi pesnikinja Tanja Stupar Trifunović, s početkom u 19 časova.
 
Za najmlađe je u ponudi koncert "ABBA ring" tribjut benda i to u Gradskoj koncertnoj dvorani. Nakon programa za klince, sledi koncert za odrasle, a karte su u prodaji.
Stand-up specijal Radomira Nestorovića "Bez pritiska!" izvodi se 7. juna u Domu kulture. Početak je u 20 časova.
 
Igrani film o opsesiji bodibildingom, romantici, (ne)ispunjenosti i ljubavi ispričan između serija ponavljanja i brojanja kalorija "Nežno" prikazuje se u Kulturnom centru "Mladost" u Futogu. Ulaz je besplatan, a početak projekcije je u 20 časova.
 
Tribina "Novi Sad: književni ili sasvim običan grad?" održava se u Svilari. Gost je Laslo Blašković, a početak razgovora o književnosti je u 19 časova.
 
O zbirci priča "Nikuda ne idem" Rumene Bužarovske govoriće se u okviru književnog klabinga u Crnoj kući. Početak je u 18 časova.
  • Aleksej

    07.06.2023 07:24
    Xexe
    Knjizevni klabing u crnoj kuci, e tamo cu da idem X)
  • Novosadjanka

    06.06.2023 22:25
    Sinagoga u 20h
    Koncert Kamerate sa mladim i talentovanim solistima, učenicima muzičke škole i studentima Akademije umetnosti iz Novog Sada, a koji su izabrani nakon audicije, održava se sutra, u sredu u 20h u Sinagogi. Podržite mlade talente i posetite ovaj koncert.
  • btc

    06.06.2023 20:57
    hvala vam na ovim clancima, keep it going!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti