Razmatra se podizanje spomenika Savi Vukosavljevu u Almaškom kraju

Savet za kulturu i informisanje Novog Sada razmatrao je inicijativu za podizanje spomenika Savi Vukosavljevu, a ovaj predlog biće upućen JP "Urbanizam" na mišljenje.

Predlog će razmatrati i Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.

U inicijativi udruženja građana "Almašani" navedeno je da je Sava Vukosavljev "naš Almašanin, muzičar, legendarni kompozitor, osnivač i voditelj Velikog tamburaškog orkestra Radio Novog Sada". 

"Ova inicijativa podneta u okviru velike i detaljne akcije obnove i uređenja Almaškog kraja započete prošle godine sredstvima Grada Novog Sada i Autonomne pokrajine Vojvodina", piše u predlogu.
 
Predlog ovog Udruženja je da se spomenik postavi na delu zelene površine u centru trga koji nosi ime Save Vukosavljeva i nalazi se na samom obodu Almaškog kraja, između Kosovske i Ulice Filipa Višnjića.

Nakon pribavljanja mišljenja, Savet za kulturu i informisanje će odlučiti o podnetoj inicijativi.

  • Dragon City

    23.06.2023 17:11
    Sava Vukosavljev je pre svega naš Zmajevčanin.
  • Okretnica šestice

    12.06.2023 20:34
    Sava je to zaslužio
    Sjajna ideja. Živim tu i podržavam!
  • Salajčan

    12.06.2023 15:06
    Mz
    Naša Mesna zajednica ni prstom da mrdne za svoje građane. Čekaju svoje mišljenje iz sedišta stranke i samo je bilo važno da budu izabrani u savet,a sad ih baš briga za sve i šta se dešava i ono što se ne dešava na Salajki.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti