Obnavlja se još deset kuća u Almaškom kraju

Zavod za zaštitu spomenika kulture raspisao je tender za izbor izvođača radova na obnovi još deset kuća u Almaškom kraju.
Obnavlja se još deset kuća u Almaškom kraju
Foto: 021.rs
Kuće kojima će biti obnovljene fasade, a pojedinim i krov, nalaze se u Save Vukovića 9, 11, 12, 13, 14 i 15, Zemljane ćuprije 1, 7, 9 i 11.
Procenjena vrednost radova nije navedena u tenderu, ali se iz programa rada Zavoda za ovu godinu vidi da bi trebalo da bude izdvojeno do 100 miliona dinara.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 3. maj, a očekivanja zaštitara su da će za radove biti potrebno do 90 dana.
 
Reč je o nastavku uređivanja spoljnih izgleda kuća u ovom novosadskom kvartu, nakon što je jesenas ugovorena obnova 14 kuća u Đorđa Jovanovića, Zlatne grede, Save Vukovića, Zemljane Ćuprije i Skerlićevoj. Većina ovih radova je do sada i završena.
 
Za ove radove novac zajednički izdvajaju AP Vojvodina i Novi Sad kao deo višegodišnjeg projekta obnove starih zdanja u Novom Sadu i podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Do sada je izdvojeno gotovo milijardu dinara i obnovljeno je stotinak objekata.
 
U okviru posebnog progama obnove Almaškog kvarta, koji je procenjen na više od 672 miliona dinara, već su počeli radovi u prvoj fazi na komunalnoj, elektro i saobraćajnoj infrastrukturi u ulicama Zlatne grede, Skerlićeva, Milovana Vidakovića, delu ulica Save Vukovića, Đorđa Jovanovića i Nikole Pašića, i ugla Zlatne grede i Skerlićeve. 
Radovi u prvoj fazi, koje izvode "Intec" i "Neo inženjering", vredni su 217,6 miliona dinara i trebalo bi da traju 600 dana, skoro do kraja 2024. godine. 
 
Sa preostalih 455 miliona dinara će se platiti druga faza koja obuhvata radove na infrastrukturi i uređenje uglavnom duž cele Almaške ulice. Taj tender još nije raspisan.
 
Planirani su radovi i u drugim ulicama u ovom delu grada, ali nije poznato kada bi mogli da počnu. 
  • Hm

    19.04.2023 22:03
    Hm
    Koga su pitali da se moj novac gradjana troši na privatne kuce? Što nisu sami finansirali? Koliko košta takva kuca da se proda? Sram vas bilo! Nećete obnoviti jedinu tršcaru u Save Vukovića, zato što je predvidjena za rušenje.
  • MomciloNS

    19.04.2023 19:46
    A u Futogu ništa? Privlače nove glasače?
  • Stefan

    19.04.2023 17:09
    Podbara
    Konacno da vecno zivi almaski kraj na Podbari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti