FOTO: Objavljeno kako bi Almaški kraj trebalo da izgleda nakon rekonstrukcije

Obnova Almaškog kraja trebalo bi da počne sledećeg proleća, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je objavio kako bi ova kulturno-istorijska celina mogla da izgleda nakon radova.
"Na proleće će, uz saradnju Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, započeti jedan od najznačajnijih projekata u novosadskoj istoriji – potpuna rekonstrukcija i revitalizacija Almaškog kraja. Ekskluzivno objavljujem skice iz projekta koji predviđa rekonstrukciju 600 kuća, uz potpuno novu infrastrukturu u dvadesetak ulica u bloku između Kosovske, Almaške, Pašićeve i Temerinske ulice", napisao je Mirović na Instagramu.
Podsetimo da je projekat rekonstrukcije Almaškog kraja nedavno predstavljen javnosti.
Projekat je podeljen u više faza.
 
 
Prva faza podrazumeva jugoistočni deo prostorno kulturno-istorijske celine i obuhvata ulice Zlatne grede, Skerlićevu, Milovana Vidakovića, deo ulica Save Vukovića, Đorđa Jovanovića i Nikole Pašića, kao i trg kod ulica Zlatne grede i Skerlićeve.
 
Druga faza obuhvata centralni i severoistočni deo Almaškog kraja i čine je delovi ulica Save Vukovića, Svetosavske, Milana Rakića, Đorđa Rajkovića sa trgom ispred Kulturne stanice "Svilara", kao i ulice Koste Hadži mlađeg, Zemljane ćuprije, Lađarske i Marka Nešića. Početak prve faze radova je planiran za kraj 2022. godine, dok će se najveći deo radova izvoditi tokom 2023. godine.
 
U izradu projekta urbanističko-arhitektonskog uređenja Almaškog kraja uloženo je skoro 100 miliona dinara. 
  • Sreten Rajkovic

    04.12.2022 19:39
    Vracanje duse nekadasnjeg NS
    Neki pametni ljudi su rekli da se pravi zivot grada odvija na ulici.NS I'ma pola miliona postaje metropla,grad Koji je nekad bio na granici austrougarske Koji je imao svoje stavove koje Niko nije mogao da ukroti,ovako sacuvan deo grada treba sacuvati I prezentovati jer ova rekonstrukcija ce podici nivo ovog naseg betonskog grada vratiti ljude u proslost animacijon turistickih desavanja,uz stare zanate etno restorane svakodnevnim novom desavanjima dovesce ogroman broj ljudi.Zato treba prosiriti pesacki deo da bi ljudima vratili ovu lepotu starog NS
  • Podbarac ns

    02.12.2022 01:13
    Podignite lepote NS
    A to je naj starija ulica Z Greda I Skerlicevom prvim trgom u NS.Ovo ce biti pravi raj Ako se u ovim ulicama povrati pesacka zona,vratiti vojvodjanske obicaje sa pokretnim pijacama starim zanatima Koji ce TU preko Dana izlagati svoje organske proizvode,zabraniti nocne kafane samo Nacionalni restorani etno Koji ce biti podrzani od strane drzave,da bi opstali sa etno kuhinjama.
  • Milan

    01.12.2022 16:10
    …pisalo i na tarabi…i žvrljalo se…da…da…!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti