Novi dan, a sve smo bliži letu: Novosađani, šta nas očekuje u utorak?

Kako nam nestabilno vreme ne bi previše poremetilo planove, valja biti informisan o svemu što nas može zadesiti.
Novi dan, a sve smo bliži letu: Novosađani, šta nas očekuje u utorak?
Foto: 021.rs

Zato u novom vodiču kroz dan pred nama saznajte sve najbitnije.

Stiže nam utorak, 13. jun.
Vreme
 
U utorak ne bi trebalo da bude kiše. U Novom Sadu se očekuje jutarnjih 11°C, a meteorolozi najavljuju 22°C kao najvišu dnevnu temperaturu. 
 
Oblačno, povremeno sa sunčanim intervalima. Vreme neće previše teško pasti meteoropatama (moguća glavobolja, možda i reumatski bolovi), ali na oprezu treba da budu građani sa cerebrovaskularnim oboljenjima i osetljivim nervnim sistemom. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Vaš 021.rs odnedavno vas svakodnevno i uživo informiše o stanju na novosadskim putevima. Gde je radar, gde su gužve, gde je bio udes i sve ostalo pronaći ćete svako jutra u našoj rubrici Novi Sad.
 
U toku su radovi na Bulevaru Jaše Tomića. Zatvorena je desna kolovozna traka na Bulevaru Jaše Tomića, od Bulevara oslobođenja do Ulice Pariske komune, a u drugoj kolovoznoj traci saobraćaj se odvija jednosmerno.
 
Zabrana saobraćaja važi i na delu Bulevara cara Lazara zbog izgradnje turbo kružnog toka. To znači da je i dalje zatvorena kolovozna traka na Bulevaru cara Lazara, od Sutjeske ulice do "Promenade", a saobraćaj se u suprotnoj kolovoznoj traci odvija dvosmerno. Sa Bulevara cara Lazara moguće je skrenuti desno u Fruškogorsku, a moguće je i uklјučivanje iz Fruškogorske ulice na Bulevar cara Lazara, u smeru ka keju.
 
Radi se i u Ulici Teodora Pavlovića, gde je u potpunosti obustavljen saobraćaj na deonici od Bulevara Evrope do Ulice braće Krkljuš. Takođe, zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici vojvode Knićanina, do 18. jula biće zabranjen saobraćaj u delu od Ulice 27. marta do Ulice Černiševskog.
 
Kad je reč o isključenjima struje, delovi Novog Sada u utorak neće imati električnu energiju. Spisak svih isključenja, po ulicama, dostupan je OVDE.
 
Gde ići?
 
Još uvek ima vremena da pogledate projekat "Razlike" Akademije umetnosti. Izložen je u Galeriji Akademije umetnosti na Bulevaru Mihajla Pupina 20.
 
Posetioci Kulturne stanice Barka imaće priliku da prisustvuju koncertu "Pop rok misija" u 20 časova. Ulaz je slobodan.
 
Još jedno muzičko veče organizuje se u utorak i to "Putevima tradicije" u Kulturnoj stanici Eđšeg. Nastupaju solista Slavko Našigaćin, Mešoviti hor, Pevačka grupa i Narodni orkestar, a početak je u 19.30.
Predstavljanje knjige "Rad je najlepša pesma" Tihomira Petrovića biće u čitaonici Gradske biblioteke u 19 časova.
 
Izložba fotografija Darka Babića "Negde u gradu" može da se pogleda u Kulturnoj stanici Svilara. Dostupna je od 10 do 18 časova.
  • Ivana

    12.06.2023 22:33
    Hvala
    Hvala za ove info.
    ❤️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti