Ambasadorka Nemačke u Srbiji posetila antifašistički kafić "Crni ovan"

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad posetila je antifašistički kafić "Crni ovan", koji je od početka godine u više navrata napadnut od strane ekstrmno-desničarskih i neonacističkih grupa.
Ambasadorka Nemačke u Srbiji posetila antifašistički kafić "Crni ovan"
Foto: 021.rs
Pored domaćina amabasadorka je nepun sat razgovarala sa predstavnicima "Rebuild colective", čiji je "Crni ovan" deo, kao i omladinskog kluba CK 13, koji su je upoznali sa situacijom u kojoj radi i problemima sa kojima se susreće civilno društvo u Novom Sadu.
Kako je za Betu ocenio Nenad Savin iz "Rebuild colective", ambasadorka Nemačke je želela da se upozna sa problemima sa kojima se susreću, a koji osim ignoirisanja od strane institucija često podrazumevaju i napade ekstremnih grupa, uključujući i fizičke napada na njihove članove.
"Ambasada Nemačke je prepoznala postojeći problem i u njihovom spektru delatnosti smatraju, verovatno, da mi činimo neki bitan faktor za aktivizam i kulturu u ovom gradu. Došli su da se informišu o tome šta su naši problemi, čime se bavimo, sa čime se sučeljavamo, da li imamo podršku", naveo je Savin.
 
On je rekao da svima "znači poseta i što je neko prepoznao da se bave nečim što je društveno korisno, da njihove aktivnosti nikoga ne ugrožavaju i da mogu da doprinesu samo daljoj saradnji, konmunikaciji i rešavanju društvenih problema".
  • pajo patak

    15.06.2023 15:04
    @Професор
    davno rekli nadrealisti; profesore, profesore, kako se kaže mala zmija? Zmijuga loma, profesore.
  • @Hvala

    15.06.2023 14:55
    Hrvatska kao zvaničan državni praznik slavi masovni masakr i etničko čišćenje više od 200.000 građana Hrvatske srpske nacionalnosti, uz posebnu zahvalnost hrabrim pilotima koji su pobili decu u izbegličkoj koloni na teritoriji BiH. U skladu sa vašom logikom i načelima o suočavanju sa zločinima počinjenim u nečije ime, zašto su oni tamo gde jesu?
  • pape

    15.06.2023 11:38
    @Професор
    Vuline, ti li si, majko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti