Radnici "Noviteta" traže pomoć države

Zaposleni u "Novitetu", koji peti dan štrajkuju, obratili su se ministru za rad Rasimu Ljajiću, resornom sekretaru Miroslavu Vasinu i čelnicima gradske vlade tražeći pomoć.

Zaposleni u "Novitetu", koji peti dan štrajkuju, obratili su se ministru za rad Rasimu Ljajiću, resornom sekretaru Miroslavu Vasinu i čelnicima gradske vlade tražeći pomoć.

U dopisu Sindikata tog preduzeća navodi se da rukovodstvo firme ne reaguje na pozive da se uključi u rešavanje problema, koji se pre svega odnose na nepostojanje kolektivnog ugovora i isplatu zarada, čime navode radnike da pravdu potraže na ulici, kaže za Radio 021 potpredsednica Sindikata Aleksandra Ignjatović.

"Godinama ne možemo da se izborimo za zakonski minimum, odnosno minimalnu cenu po satu. Plaćeni smo 70 dinara na sat, mada svi znaju da je minimum 102 dinara. Rad na normu je okrutan način dobijanja plate, pogotovo kada obim posla konstantno opada. Praktično svaki dan startujemo od nule", ističe Ignjatovićeva.

Ona dodaje da je sa problemom "Noviteta" upoznata i inspekcija rada, a u sindikatu se nadaju da će Grad stati u odbranu interesa tekstilaca, koji, kako ističe Ignjatovićeva, koliko-toliko pune budžet.

Podsećamo, u "Novitetu" je nekad radilo 1.700 ljudi, a sada je broj zaposlenih deset puta manji. To preduzeće je od 2004. godine u vlasništvu "Zekstre". (D.B)

  • Sramota

    18.11.2011 08:10
    A drzava nece da uvede PayPal kako bi zastitila domacu tekstilnu industriju... Toliko o zastiti...Sramota!
  • desdrag

    17.11.2011 21:13
    strajkac
    mi strajkujemo od 15 avgusta i ta dvojca su nam mnooooogo pomogla.je...a ih ekonomsko politička ćar.trebali ste da pokrenete strajk neposredno pred izbore.
  • Zum

    17.11.2011 09:15
    Pa partizan je ...
    Partizan je morao da se pojaca ove sezone :( pojacanja su bila izuzetno bitna, i dok Djuric seta kao paun 170 zena prima zajedno manju platu od jednog fudbalera...

    SRAMOTA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.