U Novom Sadu danas višesatna blokada Temerinske i Partizanske, ovo su govornici na protestu

U okviru radikalizacije protesta "Srbija protiv nasilja", u Novom Sadu je za danas planirana višesatna blokada na uglu Temerinske i Partizanske ulice.
U Novom Sadu danas višesatna blokada Temerinske i Partizanske, ovo su govornici na protestu
Foto: 021.rs

Okupljanje je predviđeno na Pozorišnom trgu u 18 časova, nakon čega će se građani prošetati do pomenute raskrsnice i tu do 21 čas držati blokadu.

Organizatori skupa nisu najavili tačnu trasu kretanja protestne kolone, za razliku od drugih gradova.

Na protestu su predviđena i obaćanja, tako da će govoriti univerzitetska profesorka Vesna Rakić Vodinelić, novinar Darko Šper, profesorica sociologije Senka Jankov i majka diskriminisanog deteta u Pećincima Jelena Mihailoviće.
 
Tehnički organizator skupa su opozicione partije, kao što je slučaj i u Beogradu i drugim gradovima. Tako je bilo i pre mesec dana kada su u Novom Sadu već održane dve šetnje centrom grada, kao podrška okupljanjima u Beogradu. 
 
U proteklim nedeljama protesta nije bilo u Novom Sadu, jer je procenjeno da je zbog blizine bolje da svako ko može ode u Beograd, a kako vlast još uvek nije ispunila nijedan zahtev učesnika protesta, u sklopu radikalizacije ponovo počinju demonstracije, ali i blokade u Novom Sadu.
 
Zahtevi protesta su isti već više od mesec dana.
 
Podsetimo, traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i gašenje štampanih medija i tabloida koji "objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks".
 
Tražili su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje "promovišu mržnju i nasilje", TV Pink i Hepi TV,  hitno ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
  • ilina

    19.06.2023 12:26
    Odgovor na komentar
    Ovde je neki naprednjački sendvičar naveo da opozicija izadje na izbore i da pobedi, pa pitam se da li taj sendvičar stvarno misli da opozicja ima para da kupuje glasove. Opozicija se ne bavi kupovinom glasova kao naprednjačka vlast. Nije organizovana kriminalna partija koja milione krade od države a onda za deo tih ukradenih para kupuje glasače da bi vladala u kriminalnom miljeu koji razvija više od 10 godina. Dovodi debile u crnim džipovima koji prete glasačima i vrše pritisak na glasače sa spiska sigurnih glasoa da glasaju za sns. Čekaju fotografije iz mobilnih telefona da vide da li je kreten zaokružen, pa onda vrše isplatu. Bolje je da se pokriju ušima i da ćute s obzirom na koji način dobijaju izbore, a to je kradja, pretnja, prinuda i organizovani kriminal.
  • Sima savic

    17.06.2023 21:51
    90 godine se vracaju
    Debilizam se stvara a Budale nicu. Ista politika huskanja rata i nestabilnosti zemlje kao 90 godina . Pamet u glavu.
  • SuperBot

    17.06.2023 21:46
    Lupanje minusa
    Ala danas lupam minuse, morace sutra stranka da me casti sa dva sendvica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti