VIDEO: Završen protest u Novom Sadu, bila blokirana raskrsnica Temerinske i Partizanske

Protest "Srbija protiv nasilja" u Novom Sadu je završen.
VIDEO: Završen protest u Novom Sadu, bila blokirana raskrsnica Temerinske i Partizanske
Foto: 021.rs
Nekoliko hiljada učesnika protesta blokiralo je raskrsnicu Temerinske i Partizanske ulice, a blokada je trajala do
 
 
Nakon okupljanja na Pozorišnom trgu, učesnici protesta došli su do mesta blokade.
 
 
 
Na početku kolone bio je transparent "Sve mora da stane".
 
 
Tokom govora ispred SNP-a, ponovljeni su zahtevi protesta.
 
 
 
"Aleksandar Vučić i njegova stranka preuzeli su državni suverenitet. Kad je nasilje kulminiralo nezapamćenom tragedijom, očekivali smo adekvatnu reakciju koje nije bilo. Umesto toga dobili smo mantru Ane Brnabić da sistem nije pao. To je bedan izgovor", rekla je univerzitetska profesorka Vesna Rakić Vodinelić.
 
 
Ona je dodala da Gašić i Vulin nikada nisu ni ponudili ostavke.
 
"I zato zahtevamo njihovu smenu odmah. To što ih Vučić ne da po našem Ustavu ništa ne znači, niti sme da znači", naglasila je.
Mladen Cvijetić, generalni sekretar novosadaskog pokreta Zajedno, obratio se okupljenim građanima, rekavši da se oni pitaju za sve.
 
"Vi se pitate, ljudi. Moć je kod nas. Ako sada i ovde odlučimo da ih oteramo na smetlište istorije, to ćemo i uraditi", naglasio je.
 
 
"Obraćam se mladima, želim da im poručim da se treba boriti do kraja. Molim da ne gledate po čemu se razlikujete, nego gledajte ono što vas spaja", poručio je okupljenima, pred polazak u protestnu šetnju, novinar Darko Šper.
 
 
Okupljeni su skandirali "Vučiću odlazi".
 
 
U proteklim nedeljama protesta nije bilo u Novom Sadu, jer je procenjeno da je zbog blizine bolje da svako ko može ode u Beograd, a kako vlast još uvek nije ispunila nijedan zahtev učesnika protesta, u sklopu radikalizacije ponovo počinju demonstracije, ali i blokade u Novom Sadu.
Podsetimo, traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i gašenje štampanih medija i tabloida koji "objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks".
 
Tražili su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje "promovišu mržnju i nasilje", TV Pink i Hepi TV,  hitno ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
  • Novosadjanin

    22.06.2023 12:35
    Ko i sta?
    Mislim da ni 10% protestanata ne zna tacno da objasni sta tacno treba da stane . Dosta mojih prijatelja koji klicu protiv vlasti a sav glas ne znaju sta bi promenili a da oni to i sami ne rade. Promenite se svi , promenice se i vlast!
  • /

    19.06.2023 14:15
    /
    @limanac
    bravo, nasao si da cirilicnu tastaturu vratis u latinicnu
  • Primećivanje

    19.06.2023 11:41
    New Bot Style
    Novi stil botovanja stigao iz direktive i proširio se posvuda. Prepoznaćete ga po navodnom nepodržavanju Vučića i diskreditovanju opozicije. Vrlo lepo se vidi i ovde u komentarima. Imaju veći broj plusića. Ideja naizgled nije loša. Obraćaju se ljudima sa protesta i žele da ih obeshrabre. Kako protest blokira saobraćaj, obične ljude,kako je dirigovan od prljave opozicije, kako nam trebaju "novi ljudi" za opoziciju. Ali imamo jedan problem. Dikrektiva se uzda u neinteligenciju publike (kao što se uzda u potkupljivost i neinteligenciju svojih birača). Međutim, ova publika nije neinteligentna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti