FOTO, VIDEO: Velika mrlja na Dunavu kod Novog Sada, pogledajte snimke iz čamca

U Dunavu kod Novog Sada jutros je primećena velika mrlja.
FOTO, VIDEO: Velika mrlja na Dunavu kod Novog Sada, pogledajte snimke iz čamca
Foto: 021.rs
Kako je utvrđeno, u pitanju je gorivo iz bugarskog broda.

Kako se uverio reporter 021.rs, koji se čamcem provozao Dunavom kod Štranda, mrlja zauzima veliku površinu.

Kako su građani javili redakciji, mrlja je primećena oko 9.30 časova uz obalu na Kamenjaru, a potom oko podneva kod Šodroša i Ribarca.
 
Novosađani koji su se obratili redakciji 021.rs prosledili su i fotografije nepoznate mrlje.
 
 
Reporter 021.rs je uočio mrlju oko 13 časova kod Štranda. Na sreću, nije bila u blizini kupača, odnosno nalazila se na tridesetak metara od obale.
 
 
Građani koji se nalaze na gradskoj plaži osetili su snažan smrad koji dolazi sa reke.
 
"Mislio sam da je nešto iz Dunavca, tamo gde su čamci i brodići. Ponekad se oseti miris nafte, masti, ulja, jer se tu pretače gorivo, pa se nekad nešto prospe. Ovo sada traje duže, barem pola sata se oseti neprijatan miris koji dolazi iz pravca reke", kaže jedan od posetilaca Štranda.
 
Reporter 021.rs je uspeo da snimi mrlju uz pomoć sugrađana koji su se vozili čamcem na reci, primetivši zagađenje. 
 
U nadležnoj vodnoj inspekciji kažu da je u toku noći došlo do izlivanja naftnih derivata iz broda koji Dunavom plovi pod zastavom Bugarske, te da je prikupljanje svih informacija u toku. Detaljnije o uzrocima ovog akcidenta čitajte OVDE.
  • Aleks

    20.06.2023 08:24
    Ogromna mrlja
    Ja sam bio na svom brodu sinoć do 20č i ta naftna mrlja i dalje je bila prisutna. Zamislite koja je to količina nafte koja je izlazila ujutru od 09č pa do uveče do 20č, a možda i duže.
  • Хајнал

    19.06.2023 21:52
    Нафтна и све мрље
    Град Нови Сад и АП Војводина под хитно да траже формирање речне полиције у Новом Саду која ће се уз капетанију бринути о реду и поштивању Правилника о пловидби реком Дунав као и пловидби на унутрашњим пловним путевима и да се коначно стане на пут разним шверцерима и силницима који себе сматрају владарима на води и шире.
  • semtex

    19.06.2023 17:17
    policija
    Bitno je samo da su krimosi izlobirali ukidanje jedinice rečne policije nakon samo par decenija išekivanja i jedne godine rada....nekome se opasno stalo na žulj i ovo je još jedan epilog bezvlašća...velika verovatnoća da su šverceri gorivom napravili ekocid.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti