Vrućina stigla u Novi Sad, a sa njom i letnje zanimljivosti: Šta vas očekuje u novom danu?

Visoke temperature su ove nedelje stigle u Novi Sad, tako da se pripremite da uvek kod sebe imate zaštitu od sunca i flašicu vode.
Vrućina stigla u Novi Sad, a sa njom i letnje zanimljivosti: Šta vas očekuje u novom danu?
Foto: 021.rs
Spremite se i za još toplije vreme tokom nedelje, a kupališta i bazeni zvanično su otvoreni, pa eto predloga za aktivnost tokom dana.
Kao i uvek, mi smo tu da vam sumiramo sve najvažnije i najzanimljivije događaje koji vas očekuju u novom danu.
Vreme
 
Utorak će biti pretežno sunčan, sa minimalnom temperaturom od 17 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna temperatura biti 32 stepena.
 
Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Glavobolјa i nesanica su moguće meteoropatske reakcije. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i Kaća neće imati struje. U Novom Sadu će od 8.30 do 10 časova biti Tekelijina 22-26A, 13-15, P. Čarnojevića 22, 25, 27, Vanizelisova 18. Za ostale ulice i mesta pogledajte OVDE.
 
Zbog radova na vodovodnoj mreži deo Rumenačkog puta biće bez vode od od 8 do 17 sati (od Avijatičarske ulice do kružnog toka ka Rumenki). Od 8 do 15 sati bez vode će biti Ulica dr Sime Miloševića br. 8. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži će bez vode biti od 9 do 13 sati biti celo naselje Čardak i okolne ulice.
 
Redovno odvijanje saobraćaja na Bulevaru cara Lazara biće uspostavljeno sutra u popodnevnim časovima, najavljeno je iz Gradske uprave. Kako navode, saobraćaj se normalizuje jer su završeni radovi na saobraćajnim površinama novog kružnog toka kod Spensa.
 
Bazeni na Spensu su otvoreni, a na Sajmištu će biti otvoreni u utorak.
 
Podsećamo i da su linije GSP-a 7A, 10, 11B, 14, 41, 42, 43, 51A i Aptiv promenile trasu zbog zabrane saobraćaja u delu Bulevara Jaše Tomića, od Bulevara oslobođenja do Ulice Jovana Hranilovića. Opširnije pročitajte OVDE.
 
Novosadska toplana počela izgradnju vrelovodne mreže u Kisačkoj ulici, u neposrednom delu Ulice Jovana Cvijića. Planirani rok za završetak radova u prvoj fazi je 28. jun, dok će o nastavku radova i izmenama režima saobraćaja javnost blagovremeno biti obaveštena. Iz Novosadske toplane apeluju na građane da imaju strpljenja i razumevanja za ove radove.
Gde ići?
 
Žur u Dunavskom parku, povodom Svetskog dana muzike, počeće u 19 časova, a nastupaju orkestar Dobri ljudi i bend Klo Klo.
 
Predstavljanje zbirke priča "Ždral" Danijele Milosavljević počeće u 19 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
U Crnoj kući počinje ciklus samurajskih filmova, prvi film biće "Harakiri" Masaki Kobajašija iz 1962. godine, a počinje u 20 časova.
 
U okviru Festivala Neo će u Svečanoj sali Gradske kuće od 20 časova nastupiti Gudački kvartet "Rubikon", a ulaz je slobodan.
 
Muzički spektakl "Rok opera" počeće u 20 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, a ovim specijalom obeležava se 20 godina umetničkog rada novosadskog Big Benda i pet godina novosadske Rok opere.
 
Predavanje "Exploring AR and Siri in Mobile Technology" počeće u 17 časova na Cepelinu.
  • Čedomir

    20.06.2023 08:11
    Oterajte te vrućine u Grčku, smrzo sam se
  • Sta

    20.06.2023 07:57
    Sta
    uobicajno,Sparina,Vrucina,Racuni,Dugovi,Nervoza i tako dan za danom,vreme prolazi u nekoj Iluziji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti