Stiže prvi dan leta: Novosađane u sredu očekuje lepo vreme i niz dešavanja

I kalendarski dočekujemo najtoplije godišnje doba, što je nekima razlog za slavlje.
Stiže prvi dan leta: Novosađane u sredu očekuje lepo vreme i niz dešavanja
Foto: 021.rs

Drugima, koji ne podnose toplije vreme, jedino preostaje da se rashlade i možda sreću potraže u večernjem izlasku.

Mi vam, kao i uvek, donosimo najbitnije informacije koje treba da vam pomognu da se snađete u novom danu.

Vreme
 
Novi dan biće još topliji. Meteorolozi najavljuju najnižu temperaturu od 19°C, dok će najviša temperatura u toku dana biti 33°C.
 
Tegobe bi mogli da imaju oni sa povišenim pritiskom, te se savetuje oprez. 
 
Meteoropate mogu da očekuju glavobolju i eventualnu nesanicu. Došlo je i to doba godine kad treba da obratite pažnju i na izbegavanje većih fizičkih napora, te na korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Najbitnija saobraćajna informacija je da je turbo kružni tok pušten u saobraćaj. Imajte to u vidu ukoliko se krećete Bulevarom cara Lazara, odnosno u okolini Promenade. 
 
GSP od srede prelazi na novi, letnji režim saobraćaja. On podrazumeva redukciju pojedinih polazaka (poput đačkih), ali ne na način na koji je to učinjeno pre nekog vremena. 
 
Gradsko saobraćajno preduzeće je najavilo da će se pomeriti početne stanice nekoliko linija sa Potkovice kod Železničke stanice. Do pomeranja početnih stanica je došlo jer su u Potkovici postavljeni punjači za električne autobuse. Detaljnije pogledajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca u sredu neće imati struju. Od 8.30 do 10 sati, a potom i od 11 do 12.30 časova bez struje će biti deo Podbare, a deo Krajiške ulice u Petrovaradinu neće imati struju od 9 do 12 časova. 
 
U Sremskim Karlovcima struje u periodu od 9.15 do 11.15 neće biti u delovima Dimitrija Sabova i Mitropolita Stratimirovića.
 
Gde ići?
 
Predstava "Devojčice" sa panel-diskusijom "Devojčice u fokusu" biće u sredu u Kulturnom centru Novog Sada. Ulaz je slobodan, a početak je u 19 časova. Preporuka je prethodna rezervacija besplatnih karata.
 
"Veče novosadskih pesnikinja" biće u sredu u Digitalnom omladinskom centru, Vojvode Putnika 1. Početak je u 19 časova.
 
Kvizaši mogu svoje znanja iz fudbala da provere na pab-kvizu posvećenom Premijer ligi u Kaffa baru. Počinje u 19.30.
 
Povodom Svetskog dana muzike, u Eđšegu će od 17.30 časova biti interaktivni koncert za bebe, namenjen mališanima uzrasta do tri godine.
 
"Autobiografija" Branislava Nušića izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu. Početak je u 20.30 časova.
Od 18 časova će u Gradskoj biblioteci biti predavanje "Fjodor Mihajlovič Dostojevski - svedok i prorok". Odvijaće se u čitaonici.
 
Humoristično veče očekuje se u Domu kulture, gde u sredu dolazi komičarka Jelena Radanović. Njen nastup počinje u 20 časova.
 
Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski" u sredu organizuje novu tribinu u serijalu "Dnevnik o Crnjanskom". Početak je u 19 časova.
  • Nenad

    21.06.2023 08:20
    @komšinica
    Još da si navela gde je bašta otp banke?
  • sudijska nadoknada

    20.06.2023 22:33
    oce sutra otvoriti onaj "spomenik" na limanu kod lidla?
  • Komšinica

    20.06.2023 21:35
    ima još
    U bašti OTP banke : Novosadski sinfonijski orkestar sa gostom iz Španije. Početak u 21sat

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti