Novi Sad prodaje telepski plac na kojem su građani želeli park - biće soliter

Novi Sad je raspisao javni oglas za prodaju građevinskog zemljišta na Telepu namenjenog za zidanje zgrade od 11 etaža.
Novi Sad prodaje telepski plac na kojem su građani želeli park - biće soliter
Foto: 021.rs
Parcela se nalazi na Bulevaru patrijarha Pavla, na uglu sa ulicom Jovana Popovića, i sada je to neuređena zelena površina neposredno uz mnogo veću zelenu površinu koja služi kao dečije igralište i šetalište za pse.
Nudi se ukupno 881 kvadrat po početnoj ceni od 174,7 miliona dinara. 
U oglasu za licitaciju, Uprava za građevinsko zemljište i investicije, navodi da ova lokacija ima vodovodnu, kanalizacionu, elektroenergetsku mrežu i asfaltni kolovoz. 
 
Iako je Bulevar patrijarha Pavla duže od decenije atraktivna lokacija za gradnju, Novi Sad ovu parcelu i dalje vodi kao njivu prve klase, tako da će budući vlasnik morati da promeni klasu zemljišta u katastru. 
 
Međutim, kupovina ove parcele neće omogućiti novom vlasniku da odmah krene sa gradnjom, jer je neophodno da obavi spajanje sa parcelom pored koja ima 570 kvadrata i koja je u privatnom vlasništvu. Kako se vidi u katastru, vlasnik objekta i zemljišta je jedno fizičko lice. 
 
 
Kada se reši ovo spajanje parcela, investitor će moći da sagradi opštegradski i linijski centar spratnosti Po+P+G+8+Ps koji u delu ima visinu Po+P+G+1.
 
Usvajanjima Generalnog urbanističkog plana do 2030. godine, kao i lokalnih planova za Telep, odlučeno je da se spratnost u ovom delu grada diže na više od osam spratova.
 
Licitacija za prodaju ove parcele na Bulevaru patrijarha Pavla je zakazana za 20. jul u UGZI-ju u Stevana Branovačkog 3, u 12 časova.  
  • B

    23.06.2023 10:26
    B
    Gradjani su glasali za ovo i time predali NS i njegovu imovinu SNS! Ako je privatno vlasnistvo onda nikom ništa u svakom slučaju ko ima Para Gradi Radi i traži Zaradu!
  • Lama

    23.06.2023 10:20
    Vučevićevi soliteri
    Izgradnju solitera u Novom Sadu u novije vreme uveo je Miloš Vučević sa njegovim ortacima iz Beograda. Na izgradnji solitera se uzme najveći keš, a kada je keš u pitanju planovi su se menjali i spratnost povećavala uz ispijanje kafe, ili uživanje u narkoticima. Tu su bili i posrednici, bez puno mozga, ali su odokativno videli šta bi moglo biti izgradjeno i koliki bi se procenat od investitora mogao tražiti.
  • Anći

    23.06.2023 09:35
    Šta je tu sporno
    Privatni plac ! Evo ja žuvim u istoj toj ulici želim da prodam kuću i koga briga šta ću ja sa svojom imovinom ? Tu je bila okretnica nekada za 6 i sada je ruglo tu i auta parkiraju tu ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti