Kapetan broda iz Bugarske uhapšen zbog izlivanja goriva u Dunav, u toku detaljna istraga

Bugarski državljanin L.C, kapetan broda sa kog se, kako se sumnja, izlilo 35.000 litara nafte u Dunav, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo zagađenje životne sredine.
Kapetan broda iz Bugarske uhapšen zbog izlivanja goriva u Dunav, u toku detaljna istraga
Foto: 021.rs

To je za Euronews Srbija potvrđeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci.

Kapetanu broda je određeno zadržavanje do 48 sati i on će u petak biti sproveden na saslušanje, rekao je za Euronews Srbija glavni javni tužilac u Bačkoj Palanci, Milan Knežević.
Kako za 021.rs navode u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu, ono je naložilo detaljnu istragu nakon što je u noći između nedelje i ponedeljka uočena naftna mrlja u Dunavu.
 
Naloženo je da se uzmu uzorci naftne mrlje, uzorci nafte sa broda, a radi veštačenja poređenjem hemijskog sastava izuzetih uzoraka, da se izvrši uviđaj i sačini fotodokumentacija, uzmu video-snimci sa nadzornih kamera broda (ukoliko postoje) te da se pribavi dokumentacija o ispravnosti broda za plovidbu i ispravnosti pumpe za naftu.
 
Novosadsko tužilaštvo tražilo je i da se utvrdi identitet članova posade. 
 
"U toku daljih provera po nalozima ovog tužilaštva, utvrđeno je da je do izlivanja nafte došlo kod mesta Čelarevo, koje se nalazi na području mesne nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci, shodno čemu je naloženo da se o događaju i preduzetim merama odmah obavesti to tužilaštvo, kako bi, kao mesno nadležno, nastavilo postupanje, što je i učinjeno", poručuju u OJT za 021.rs.
 
Usled ovog akcidenta, još uvek je zabranjeno kupanje u delu Dunava.
Naftna mrlja se širila Dunavom sve Batajnice, gde je dalju katastrofu zaustavila postavljena mreža. U "Vodama Vojvodine" ranije je rečeno da opasnosti po zdravlje ljudi, životinjskog i biljnog sveta nema jer je Dunav vrlo brz i "naveo" je mrlju na mrežu.
 
Gorivo je bilo iscurilo iz broda "Jumbo", koji plovi pod bugarskom zastavom. 
  • Горан

    22.06.2023 10:17
    Горан
    Излила се током претакање! Као што знамо да Бугарима СНС врши шверцовање свега и свачега и нејће бити одговорности!!! Србија Земља Криминала!!!
  • Ssy

    21.06.2023 17:51
    Šta je u pitanju?
    Milicija se trgla iz zimskog sna i počela da reaguje na vreme baš u toku masovnih protesta. Da li je to koincidencija ili zamagljivanje?
  • Капетанија

    21.06.2023 15:59
    Ћорак
    Ухапшен капетан брода који брод само вози машинисти на слободи ,ухапшена банкарка због проневере њу пустили из апса ухапсиће банкомат због трансакције загадио НН банку

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti