Vreme i dalje veoma toplo, a za vikend sledi preokret: Desetak stepeni hladnije i kiša

U Novom Sadu će u četvrtak biti pretežno sunčano i vrlo toplo.
Vreme i dalje veoma toplo, a za vikend sledi preokret: Desetak stepeni hladnije i kiša
Foto: 021.rs

Najniža temperatura biće 20 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti čak 35 stepeni.

Posle podne se, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugu Banata, kao i ponegde u istočnim i južnim predelima Srbije očekuju se kratkotrajni pljuskovi ponegde praćeni i grmljavinom.
Petak će, ponovo, biti veoma topao, a temperatura će se kretati od 21 minimalnog stepena do maksimalnih 36 stepeni Celzijusa.
 
Biće pretežno unčano, posle podne promenljivo oblačno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. 
 
Jače prolazno naoblačenje sa padavinama (kiša, pljuskovi i grmljavina), pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će uveče zahvatiti severne i zapadne, tokom noći ka suboti i u subotu ujutru proširiće se i na ostale predele Srbije. Moguća je i lokalna pojava nepogoda sa gradom i velikom količinom padavina za kratko vreme.
 
Za vikend sledi preokret. Nakon prolaska hladnog fronta osetno hladnije, dnevna temperatura biće u padu za oko desetak stepeni.
 
Vreme će biti promenljivo, a kiša i lokalni pljuskovi očekuju se u subotu ujutru i pre podne mestimično u predelima južnije od Save i Dunava, a posle podne se očekuje prestanak padavina. 
 
Sledeće sedmice će biti pretežno sunčano i postepeno toplije, samo se u utorak u drugom delu dana, tokom noći ka sredi i u sredu ujutru očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa.
Biometeorološka prognoza za četvrtak, 22. jun 2023:
 
Tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti reumatičari i srčani bolesnici pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti