Šta je zbunilo Novosađane na turbo kružnom toku: Iz Fruškogorske se ne može u Fruškogorsku

Projektom turbo kružne raskrsnice, građevinskim rešenjem i signalizacijom, nije predviđeno polukružno skretanje iz Fruškogorske ulice.
Šta je zbunilo Novosađane na turbo kružnom toku: Iz Fruškogorske se ne može u Fruškogorsku
Foto: 021.rs

Novosađani koji su imali priliku da voze u novootvorenom "turbo" kružnom toku obratili su se redakciji portala 021.rs sa pitanjem oko problema da se polukružnim kretanjem iz pravca Fruškogorske ulice vrate u istu.

Građani su objasnili da je na asfaltu, kada se prilazi iz pravca ove ulice, ucrtano polukružno kretanje. Međutim, to nije moguće uraditi kada se uđe u turbo kružnu raskrsnicu, za razliku od drugih pravaca.

Kako iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije navode za 021.rs, analizom saobraćaja "nije ustanovljeno je da će biti potrebe za ovim kretanjima".

Dodaju i da će stručne službe Odseka za razvoj i upravljanje saobraćajem ove uprave pratiti rad raskrsnice.
 
"Ukoliko se utvrdi da postoji potreba za polukružnim skretanjem iz Fruškogorske ulice, preispitaće se mogućnost njegovog uvođenja", navode.
Zbog svog specifičnog dizajna, "turbo" kružni tok isključuje potrebu za prestrojavanjem vozila i moguće konfliktne situacije u kružnom toku.
 
Ovo je prva ovakva raskrsnica u Srbiji. 

Komentari 143

  • vlajko

    25.06.2023 19:43
    Nikad i nije moglo da se radi polukruzno iz Fruskogorske.
  • gradjaninX

    25.06.2023 12:11
    Zbunilo me je sto sam morao stati na crveno pre i posle "turbo" kruznog toka. Takodje me je zbunilo sto je sad i semafor vise i sporije se prolazi nego pre nego sto je postojao, a zove se "turbo". Valjda je to "turbo" za pranje para i namestanje posla?!
  • Vlada

    24.06.2023 15:54
    @VB

    Postojao je sasvim pristojan pešački prelaz na toj raskrsnici. Ako ti misliš da će neko da nosi bicikl preko pasarele, onda stvarno ne znam šta da ti kažem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti