Vidovdanske nagrade ubuduće i najuspešnijim đacima iz privatnih novosadskih škola

Vidovdansku nagradu Grada Novog Sada, novčanu nagradu namenjenu najboljim učenicima, ubuduće će moći da dobiju i đaci koji pohađaju privatne osnovne i srednje škole.
Vidovdanske nagrade ubuduće i najuspešnijim đacima iz privatnih novosadskih škola
Foto: Pixabay

Gradsko veće iniciralo je izmene odluke o Vidovdanskoj nagradi, kojima bi se i učenici privatnih škola u Novom Sadu kvalifikovali za novčanu nagradu u slučaju ostvarenja izuzetnih rezultata na takmičenjima.

Grad je Vidovdansku nagradu ustanovio 2014. godine i dodeljuje je svake godine učenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima i smotrama. Dodeljuje se i za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima u prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti.

Dodeljuje se na Vidovdan, a čini je zahvalnica i novčani iznos koji definiše Grad. Najniži iznos nagrade je 11.000 dinara, dok je najviši iznos 45.000 dinara (prvo mesto na međunarodnim takmičenjima).
 
Gradsko veće odlučilo je da izmeni prvobitni akt o dodeli Vidovdanske nagrade tako što će moći da je dobiju i učenici privatnih osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu. Na školama je da Gradskoj upravi za obrazovanje dostave dokumentaciju o uspesima učenika i učenica, na osnovu čega se donosi odluka o dodeli nagrade.
 
Mentorima đaka dodeljivaće se zahvalnica.
 
"Na osnovu akta Gradonačelnika, Gradska uprava obezbeđuje prenos sredstava školama za nagrađene učenike, dok su škole obavezne da Gradskoj upravi dostave dokaz o isplati nagrade učenicima", navodi se.
 
Izmene odluke će se naći pred odbornicima Skupštine grada ovog petka, 30. juna.

Podsetimo, pojedine škole prošle godine su imale problem sa uplatom Vidovdanskih nagrada jer su im računi bili u blokadi, te najavljeni iznosi nisu mogli da budu uplaćeni, a deca su više meseci čekala svoje zaslužene nagrade.

  • @pera

    29.06.2023 18:44
    Ogranicavaji ih tako sto takmicenja budu organizovana u isto vreme, pa deca moraju da se opredele na koje da idu.
  • Pera

    29.06.2023 13:35
    Podržavam izmene
    U pravilniku piše da u jednoj školskoj godini učenik ne može dobiti više od tri nagrade po svim osnovama.
    Mislim da bi trebalo baš suprotno - da posebno nagrade te koji su više postigli ili barem da ih ne ograničavaju.
  • Nina

    28.06.2023 08:43
    Procitajte tekst do kraja pa onda komentarisite....
    Dodeljuje se za izuzetna dostignuca na naucnim olimpijadama i svetskim...
    Informacije moraju da budu tacne
    da bi ih kritikovali ili podrzali....na osnovu činjenica a ne volim ne volim....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti