Najbolji novosadski đaci dobili 55 bicikala, na Štrandu prošli i kratku obuku vožnje

Grad Novi Sad, drugu godinu za redom, biciklima je nagradio učenike osnovnih i srednjih škola koji su se u svojoj generaciji najviše istakli u učenju, vladanju i postignutim rezultatima.
Najbolji novosadski đaci dobili 55 bicikala, na Štrandu prošli i kratku obuku vožnje
Foto: Grad Novi Sad
Bicikle su donirale društveno odgovorne kompanije, a cilj ovakvog vida nagrađivanja je i da se mladima ukaže na značaj i neophodnost izbora ekoloških vidova transporta.
Tim povodom, na platou Štranda organizovan je program u okviru kojeg su učenicima uručene nagrade, a članovi Novosadske biciklističke inicijative održali su kratku obuku vožnje bicikala.
 
Prisutne je, tom prilikom, pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić. On je čestitao učenicima na uspehu koji su postigli u dosadašnjem školovanju i istakao da su oni budućnost Novog Sada kakvu zaslužuje grad poznat kao Evropska prestonica kulture i srpska Atina.
 
Novi Sad ima više od 70 kilometara biciklističkih staza i 40 hiljada aktivnih biciklista. Učešće biciklista u saobraćaju povećalo se sa tri na preko 10 odsto. Takođe, Novi Sad je, kao prvi grad u Srbiji, izdvojio sredstva za pružanje podrške građanima za nabavku bicikla. U toku 2021. i 2022. godine su izdvojena sredstva u iznosu od 38.000.000 dinara i građanima je pružena podrška u iznosu od 10.000 dinara za nabavku oko 3.400 bicikala.
  • Jovan

    29.06.2022 08:23
    Bravo za omladince, vidimo se na stazi.
  • Pera šofer Minhen

    29.06.2022 08:02
    Konačno
    jedna lepa i normalna vest na 021. Deco, čestitam...
  • Realista

    29.06.2022 07:58
    korist
    Bio bi pametnije da uvedu poseban predmet: poznavanje saobraćajnih propisa nego veronauku u školama, da bi mladi preživeli vožnju tim biciklovima. Omladincima svaka čast na rezultatima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti