Prvi julski četvrtak u Novom Sadu u znaku Exita

Novosađani, četvrtak je pred nama, a to znači da počinje Exit.
Prvi julski četvrtak u Novom Sadu u znaku Exita
Foto: 021.rs

Osim toga, u gradu će biti još dešavanja.

Exit menja i režim saobraćaja, a tu su i radovi i isključenja struje.
 
Da ovo približavanje vikendu prođe sa što manje stresa, mi vam donosimo vodič za preživljavanje.
Vreme
 
U Novom Sadu će u četvrtak biti toplo, ali su mogući pljuskovi sa grmljavinom.
 
U četvrtak će temperatura biti od 18 do 29 stepeni. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak.
 
Zbog biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim tegobama. 
 
Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Kaća i Veternika u četvrtak neće imati struje. 
 
U Novom Sadu će od 8 do 9.30 časova bez struje biti preduzeća i naselje Bangladeš. Takođe, isključenje je najavljeno za Prešernovu (1-17, 2-18) i Heroja Pinkija 91, od 8.30 do 9.30 časova.
 
Ostala najavljena isključenja čitajte OVDE.
 
Režim saobraćaja biće izmenjen za vreme trajanja Exita, od 6. do 10. jula. 
 
Izmenjen režim saobraćaja važiće za sva motorna vozila, osim za dostavna vozila za potrebe festivala, u ulicama Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora, u jednosmernoj ulici koja vodi od Petrovaradinske tvrđave na Kamenički put i Preradovićevoj ulici do Šenoine ulice u Petrovaradinu.  Privremena izmena važiće od 6. do 9. jula od 17 časova do 8 časova narednog dana, kao i 10. jula do 8 časova.
 
Zbog Exita se menja i režim saobraćanja autobusa GSP-a. S obzirom na očekivani priliv gostiju u Novi Sad, redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u skladu sa predviđenim vremenima za odlazak i povratak sa festivala. Od 7. do 10. jula na linijama 3 i 9 biće uvedeni vanredni polasci u 03:30 i 04:00 časa od autobuskog stajališta Bulevar Mihajla Pupina/Dunavski park do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9). Autobusi koji saobraćaju na linijama do festivala biće posebno obeleženi oznakom "Exit fest". 
 
Za vreme Exita privremeno će biti izmenjene trase autobuskih linija 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63, 64 i 69 zbog zatvaranja Varadinskog mosta i Beogradske ulice. Detalje čitajte OVDE.
 
Parkiranje u Petrovaradinu tokom Exita biće organizovano u Petrovaradinu na sledećim lokacijama:
 
- Kej skojevaca, kod restorana "Aqua Doria",
- Trg vladike Nikolaja, prostor kod Vojne bolnice i
- Kamenički put, kod restorana "Balkan ekspres".
 
Kapacitet parkirališta je 200 parking mesta, koja će se naplaćivati od 18 do tri sata posle ponoći. Cena parkiranja je 250 dinara, a može se platiti slanjem SMS-a na kratki broj 8288 ili kupovinom parking karte na samom parkiralištu.
 
U toku je popravka kolovoza na Bulevaru oslobođenja i radi se na deonici od Bulevara cara Lazara do Ulice Maksima Gorkog. Zabrana saobraćaja trenutno važi u desnoj kolovoznoj traci, u smeru od Mosta slobode ka Železničkoj stanici. Podsećamo da su, zbog ovih radova na Bulevaru oslobođenja, autobusi GSP-a na linijama 12, 60, 61, 62, 63, 64, 69 promenili trasu.
 
Venizelosova ulica zatvorena je za saobraćaj zbog radova i to do 18. jula. Alternativni putni pravci su Put šajkaškog odreda, Ulica Bajči Žilinskog i Beogradski kej.
Gde ići?
 
Filmski susreti sa rediteljkom dokumentarnih filmova i Oskarovkom Sintijom Vejd u Američkom kutku počinju u 18 časova.
 
Exit otvara svoje kapije u 19 časova, a prvog dana, između ostalih, nastupaju The Prodigy, Nina Kraviz, Viagra Boys i Wolfbrigade.
 
Filokafe na temu "Virtuelna egzistencija - između otuđenosti i autentičnosti" održava se u knjižari Bulevar Books sa početkom u 19h.
 
Tradicionalni "language club" u Radio kafeu počinje u 20.30h.
 
U okviru programa manifestacije "Leto na Trgu galerija 2023" u četvrtak u 21.00 sat održaće se predavanje prof. dr Simone Čupić, istoričarke uemtnosti, "Doručak sa astronautom". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti