Stanje na Bulevaru oslobođenja gore nego što se mislilo - deblji slojevi asfalta dižu troškove

Grad Novi Sad raspolaže sa dodatnih 850 miliona dinara za asfaltiranje puteva, što je suma koju je nedavno, rebalansom budžeta, opredelila Pokrajinska vlada.
Stanje na Bulevaru oslobođenja gore nego što se mislilo - deblji slojevi asfalta dižu troškove
Foto: 021.rs

Koje će ulice biti sanirane iz ovog iznosa nije u ovom trenutku poznato, a plan se pravi, potvrđuje za 021.rs gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Kaže da mnogo toga zavisi od radova na Bulevaru oslobođenja koji će, čini se, biti skuplji nego što je planirano. Zato se deo sume koju je upravo prenela Pokrajina dodaje na radove na najprometnijem novosadskom bulevaru.

"Jedno je šta smo mi opredelili za Bulevar oslobođenja, a drugo je kad se otvori asfalt - tek onda se vidi šta je ispod. Ja bih voleo da bude jeftinije, ali plašim se da se po otvaranju asfalta videlo koliko je u lošem stanju i da ćemo na kraju ipak doći do nekog višeg iznosa za radove", kaže Đurić.
 
Sanacija Bulevara oslobođenja finansira se iz programa održavanja putne privrede u kojem se, pre prenosa novih sredstava Pokrajine, nalazilo 1,7 milijardi dinara. Kolika je egzaktna suma planirana za Bulevar oslobođenja nije poznato.
 
Đurić kaže da je plan Grada da nastavi sanaciju u preostalom delu Jovana Subotića, a da je namera da se sredi i Ulica Maksima Gorkog.
 
"Čekamo da uradimo kanalizaciju u okviru programa 'Čista Srbija', pa da radimo Maksima Gorkog i nastavak Jovana Subotića. Videćemo na rebalansu s koliko sredstava raspolažemo i svakako će se asfaltirati, mislim da se puno radi i da je to super. Naravno, kako mašine odu u neki deo grada, tako imamo zahteve građana da se i njihove ulice asfaltiraju, to jeste teško i komplikovano - svesni smo da delovi prigradskih naselja ni nemaju asfalt", kaže gradonačelnik za 021.rs.
 
On kaže da ne postoji ta suma u budžetu koja bi pokrila sve potrebe koje postoje.
 
"Neka nam budu sad ove slatke muke, da planiramo koje ćemo ulice sledeće asfaltirati - samo da se radi. U toku su i radovi u Venizelosovoj, mislim da potreba postoji i na Bulevaru kneža Miloša jer treba da osvežimo bulevare", navodi Đurić.
 
Na pitanje 021.rs o sređivanju Bulevara cara Lazara, gradonačelnik kaže da se čeka gotov projekat i procena cene, budući da na ovom bulevaru treba raditi kompletne instalacije. 
"Na kraju asfalt duž celog bulevara, a treba i biciklističke staze uraditi", zaključuje on.
  • Vlada

    08.07.2023 12:56
    @Kameničan

    Kako se kači most tako će i obilaznicu da sređuju.
  • Miloš

    07.07.2023 12:03
    Za komšiju Bečejca
    Komšija živim u Bečeju već 3 godine a pre toga u Novom Sadu preko 20 godina i primetio sam jednu stvar: u manjim mestima za neulaganje nije kriv ni Novi Sad ni Beograd ni pokrajina ni država. Kriva je isključivo lokalna samouprava koja apsolutno ništa ne radi. Svi dobro uhlebljeni i rade samo što moraju. Kad obiđeš npr Novi Bečej vidiš da se nešto i ulagalo kej je prelep lepo uređen dok u Bečeju ništa.
    Poslednji put je urađeno dečije igralište pre dve godine pa su se hvalili kako su dali 2 miliona dinara. Rupe se ne krpe po par godina. Ali zato vidim dosta skupocenih vozila koja ne mogu da se kupe od obične plate. Samo vam je Beograd kriv a kad treba da se glas svi glasate za dotične jer ste dobro uhlebljeni u nekom od javnih preduzeća tako da za to stanje pitajte vaše kolege i komšije a ne da kukate na državu, Beograd ili Novi Sad. Sramota je šta se uradilo od Bečeja a bio je grad za primer nekad.
  • Kameničan

    06.07.2023 05:54
    Nas ste zaboravili
    Sremsku Kamenicu nemate već dugo na radara. Kod nas imate posla koliko vam volja, od centra kamenice što se tiče puteva i postojećih parking mesta, do buduće obilaznice gde se kači novi most i sitnih stvari kao što je kod Kameničkog parka gde ste ostavili deo kad se spušta čovek sa biciklom sa mosta slobode u Kamenički park ima nekih 10-20 metara koji nije afvaltiran i nikom nije jasno što nije. Setite se malo i nas, ne mora sve u Vjeternik, Futog, Kać i Bulevare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti