Traži se smeštaj za Novosađanku koju su izvršitelji izbacili na ulicu: Noć provela na stolici

Komšije, prijatelji i aktivisti pokušavaju da pronađu neki privremeni smeštaj za Milku Grbić koju je u sredu izvršitelj, uz pomoć žandarmerije i policije, izbacio iz dvorišnog stana u Jevrejskoj 3.
Traži se smeštaj za Novosađanku koju su izvršitelji izbacili na ulicu: Noć provela na stolici
Foto: 021.rs
Ova šezdesetosmogodišnja Novosađanka je proteklu noć provela na stolici u dvorištu okružena stvarima iz domaćinstva. Kako je ispričala reporterima 021.rs, noć je bila topla, pa je bilo lako, ali nije mnogo ni spavala zbog svega što se dešavalo.
 
Ona i komšije kažu da su sinoć imali i dve posete policije, jednu zbog provale u jedan od stanova, a drugu jer je neko ostavio čuvara u dvorištu.
 
"Taj čovek je stajao tu pored i sve vreme me gledao. Ne znam ni ko je, ni šta je, samo mislim da je tu kako bi gledao da ne probam da obijem vrata i uđem. Kako nije hteo da se predstavi, zvala sam policiju i pre nego što je došla patrola, on je pobegao i nije se više vratio", priča Milka Grbić za 021.rs.
Prema njenim rečima, od jutros ju je obišla samo radnica Centra za socijalni rad koja joj je donela nešto hrane i pitala je kako se oseća.
 
"Nije mi ponudila nikakav smeštaj, a ja u dom ili prihvatilište ne bih. Meni treba kuća, stan, da živim negde, jesam u penziji, ali i radim kako bih još nešto zaradila i nisam nepokretna ili bolesna da budem u nekom domu. Eto, i da odem u prihvatilište, šta da radim posle tri meseca ili koliko je dozvoljeno da se tu ostane? Opet ću biti na ulici. Meni treba neki stalan smeštaj, nadam se da Grad može da mi dodeli neki od tih stanova za socijalne slučajeve", kaže ova Novosađanka.
 
Navodi i da sada treba da šalje molbu gradskoj vlasti da joj se dodeli stan ili neki stambeni prostor za korišćenje namenjen socijalnim slučajevima, ali da ne zna baš ni kako to ide i koliko se to čeka i da li uopšte ima prava da dobije nešto.  
 
Priča za 021.rs da je zahvalna svima koji su joj na račun uplatili pomoć od kada se čulo šta joj se desilo i da sa tim može da uredi domaćinstvo u koje bi se eventualno smestila, jer ovako bi sav novac otišao za kirije za nekoliko meseci i pita - šta  onda dalje?
 
Od komšija 021.rs je čuo da su aktivisti i građani dolazili da vide kako mogu da pomognu i da su za sada koliko-toliko pokrili stvari u dvorištu nekim folijama, ali da je pitanje koliko je to sigurno ako bude padala kiša. 
 
Podsetimo, Milka Grbić je iseljena iz svog doma u kojem je bila preko 20 godina na osnovu sudske presude po tužbi firme "Don - don", naslednika preduzeća "Hleb", gde je radila i kao invalid rada dobila na privremeno korišćenje prostoriju u Jevrejskoj 3. 
 
Ona je sa pokojnim mužem dodeljene prostorije uredila i tu živela bez ometanja. Ispričala je da nije znala za postupak koji je pokrenut i da je tek kad je već presuđeno prošle godine saznala da mora da se seli, a da je juče izvršitelj uz pomoć policije obavio prinudno iseljenje. Milka spori presudu, a kao i aktivisti i komšije, smatra da se sve ovo dešava jer neko ima nameru da tu zida zgradu i dvorište se sada "čisti" od stanara. 
 
Dodajmo da svi koji žele da pomognu ovoj Novosađanki, mogu da uplate novac za račun 200-32315429-94 na ime Milka Grbić. 
  • Buba

    07.07.2023 18:35
    Ljudi,kako mozete da ostavljete tako ruzne komentare?Zar je normalno da nam sugradjanka bude na ulici?Pa jos u tom zivotnom dobu?
    Nije normalno da iko bude na ulici u ovom gradu,a pored toliko praznih gradjevina na sve strane?Sve se to moze adaptirati za stanovanje i tako resiti mnogo problema.Nemojte biti zli,pokazite malo ljubavi prema bliznjima.
  • Ns

    06.07.2023 18:06
    Cccc
    E zandari imateli bre srama ovo radite,cuvali belivuka i njegove gde vam je ponos,pa to se i vama moze desiti jednog dana svi ste u kreditima
  • Milos

    06.07.2023 17:53
    Pitam se
    Cekajte, ne vidim nista sporno u tome sto je firma resila da raspolaze svojom imovinom i da je nekome proda da gradi. Kao da neko mora da krije da zeli da zida zgradu i da je sad to nesto strasno. Koliko citam, gospodja je bila u privremenom smestaju. E sad sto je to privremeno trajalo 20god, druga je prica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti