Objavljeno kolike su zvanično taksi tarife u Novom Sadu i šta ako ne dobijete račun za vožnju

Gradska uprava za inspekcijske poslove objavila je koje su taksi tarife na teritoriji grada.
Objavljeno kolike su zvanično taksi tarife u Novom Sadu i šta ako ne dobijete račun za vožnju
Foto: 021.rs
Cene su jedinstvene za sve taksi prevoznike u Novom Sadu.
One iznose:
 
Tarifa 1 primenjuje se od 6 do 22 časa, za taksi prevoz na području Novog Sada, Veternika, Petrovaradina i Sremske Kamenice.
 
Tarifa 2 primenjuje se od 22 do 6 časova, za taksi prevoz na području Novog Sada, Veternika, Petrovaradina i Sremske Kamenice.Kamenica.
 
Tarifa 3 primenjuje se od 0.00 do 24.00 časa, za taksi prevoz van područja naseljenih mesta iz Tarife 1. i 2. 
 
Taksi vozač dužan je da prilikom otpočinjanja prevoza uključi taksimetar, da za izvršenu uslugu prevoza naplaćuje cenu prevoza u iznosu koji pokazuje taksimetar u trenutku završetka prevoza i da izda račun na kraju vožnje.
 
U slučaju da taksi vozač, po završetku vožnje, ne izda putniku navedeni račun, putnik nije u obavezi da plati cenu usluge taksi prevoza. Kazna za neizdavanje računa za preduzetnika je 20.000 dinara, dok je za privredno društvo 100.000 dinara. Ukoliko taksimetar nije podešen u skladu sa propisanom taksi tarifom kazna za privredno društvo je od 300.000 do 1.000.000 dinara a za preduzetnika je od 100.000 do 300.000 dinara.
 
Prijave građana na eventaualnu nepravilnost u radu taksi prevoza ili visinu naplaćene cene taksi usluge, zajedno sa dokazima (fotografija, račun. izjava i sl.) mogu da se podnesu telefonom na brojeve dispečar centra Gradske uprave za inspekcijske poslove: 021/4872-402 i 021/4872-403.
  • Nikola

    22.04.2024 01:28
    KENJAZA
    Ovo mora da su pisali pola taxisti komentare.Sta mene briga za odrzavanje tvog vozila i koliko tebi naplacuju.Ja ako hocu da se vozim taxijem i da ga pisem na firmu meni treba racun,a o pomeranju taksimetra i da negovorim dok negledate.Ja kad sam mu rekao da sam stigao iz Engleske,odma je prebacio na drugu tarifu,al nije znao da sam ja tamo bio svega 6meseci.Tako da je morao da prepolovi cifru troduplo,da ga nebih prijavio.Voznja od 500 din. Izasla me lagano 200.A da kukaju,svo vreme,ne vecina ali uglavnom.Kao da su jedini na svetu koji rade za dinar.
  • boro

    08.11.2023 20:01
    taksi usluga
    prvi put čujem za izdavanje računa taksi službi.Kao stranka ja sam jako zadovoljan taksi uslugama a pogotovo sos taksija na koji sam navikao kao i na ostale crveni taksi,delta taksi,vojvodjani,novosadjanji samo pošto sos taksista ima najviše u gradu koristim u 90% njihove usluge kao i na duže destinacije van grada kakav taksimetar dogovorim recimo ujutru rano kad nema saobraćaja je sasvim druga priča nego popodne do beograda je svega 7000 što i nije mnogo kad je hitno a tu nam je i soko mislim da ko sokola vozi i oseća se kao soko.Vi niste ni svesni koje cene naplaćuju autoprevoznici koji prevoze ljude u hrvatsku,bosnu po selima preko 100 evra a kombi ima 8 mesta i on fino u dva pravca lagano 1600 evra ali to je već sasvim druga priča.
  • Stanko

    08.07.2023 13:42
    @w/e
    Ziva istina, radio sam kao vozac u GSPu i dao otkaz. Taksiram u autu koji sam platio 7000 eura i zaradjujem neuporedivo vise, uz znatno manje briga. Ovaj covek sto prica o klimatizovanim limuzinama je zaostao u 90-tim. Posto je pojam klimatizovane limuzine normalan vec 30 godina. Velik broj taksi vozila vrede i znatno manje, circa 3-4 hiljade eura i stara su bar 15 godina, a tarifa je ista kao i da vozis novu S klasu. Tako da je u potpunosti u pravu jos jednom. Vas izbor vozila je vas problem. Uostalom, kojim god poslom da se bavite, treba da posedujete bar neki pocetni kapital, a ne da krenete od nule i kukate kako ne ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti