Toplotni talas u petak "usporava" pred Novosađanima: Kako da iskoristite dan?

Bilo da vam toplotni talas prija ili ne, nemamo izbor no da sačekamo svaki novi dan i iskoristimo ono što nudi.
Toplotni talas u petak "usporava" pred Novosađanima: Kako da iskoristite dan?
Foto: 021.rs

Nekima je to godišnji odmor, drugima brdo posla, ali za svakog se nađe neki provod ili informacija koja će upotpuniti dan.

Tu smo da pomognemo sa našim vodičem kroz početak vikenda u Novom Sadu.
Vreme
 
Toplotni talas nas neće napustiti, ali će u petak biti malo prijatnije.
 
Meteorolozi najavljuju najnižu temperaturu od 18°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 30°C.
 
Pred nama je sunčan, vedar petak. Vazduh je težak, topao i nema mnogo vetra, pa je bitno da se klonite sunca i da pazite na izlaganje vrlo visokom UV zračenju.
 
Hroničnim bolesnicima ne bi trebalo da bude tako teško kao u sredu i četvrtak, ali se savetuje oprez. Isto važi i za meteoropate, koje neće zaobići glavobolje i poremećaj sna.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Za lakše snalaženje u saobraćaju, pripremili smo mapu sa svim radovima koji su aktuelni u Novom Sadu - od Bulevara oslobođenja, preko Nikole Tesle do Uspenske. Mapa nudi informaciju i o izmenama režima saobraćaja i o trajanju radova, te vas upućujemo da je detaljno pogledate OVDE.
 
Osim mape, trebalo bi imati u vidu da je promenjeno odakle se ulazi i izlazi iz garaže kod Srpskog narodnog pozorišta. Tako se ulaz i izlaz sada odvijaju iz Njegoševe ulice naizmenično.
 
Delovi Novog Sada, Rumenke i Begeča u petak neće imati struje. U Novom Sadu će od 8 do 10 sati bez struje biti delovi Josifa Marinkovića i Petra Drezgića, u Rumenki će u istom periodu bez struje biti delovi Dositeja Obradovića i Nove ulice, a u Begeču okolina Branka Radičevića, Dunavske, Obalske, Dositeja Obradovića i druge ulice neće imati struju od 8.30 do 10.30.
 
Za sada nema najava isključenja domaćinstava sa vodovodne mreže. Treba imati u vidu da pritisak može da bude niži usled velike potrošnje vode.
 
Gde ići?
 
Ljubitelji savremenog italijanskog filma u petak mogu da posete istoimeni festival koji je u toku u Eđšegu. Na repertoaru je od 21 čas "idealni grad" (La città ideale, 2012).
 
Provod će biti i na stepenicama Spensa, gde vas čekaju muzika i pivo. Početak je u 20.30 sati.
 
U toku je izložba "Poklon-zbirka Dragiše Brašovana" u Galeriji Matice srpske. Prateći program je bogat, a u petak, 14. jula od 19 sati poslušajte predavanje "Enciklopedije na porcelanu" Biljane Crvenković, više kustoskinje Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.
 
Ukoliko volite senzualne plesove poput salse ili bachate, u petak će biti žurka u kafeu Portal. Start je u 21 čas.
Autorska izložba Stefana Kovačića biće otvorena u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski" u 19 časova.
 
Futožani i oni koji bi rado došli do Kulturnog centra "Mladost" u Futogu u petak će moći da pogledaju prvi deo "Nemoguće misije: Odmazda". Tom Kruz petkom u 19 časova, što da ne?

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti