"Zelenilo" u dve smene zaliva cveće i drveće širom Novog Sada

Radnici "Gradskog zelenila" će tokom nedelje zalivati cveće i drveće na 55 lokacija u Novom Sadu.
Kako navode iz ovog preduzeća, radnici će raditi u dve smene, u okviru redovnog letnjeg održavanja zelenila.
Za zalivanje se koriste dve velike cisterne od 8.000 litara, kao i dve traktorske cisterne.
Kako objašnjavaju, u ranim jutarnjim satima se obavlja i folijarna prihrana drveća, koja drveću obezbeđuje neophodne mineralne i hranljive sastojke. 
 
Folijarna prihrana se obavlja supstancama koje nisu štetne po ljude i životinjski svet.
 
Zelenilo se zaliva u Veselina Masleše, Kornelija Stankovića, Janka Čmelika, Branimira Ćosića, Branislava Nušića, Bulevaru Evrope, Futoškoj, Staničnoj, Dunavskoj, Kameničkoj, Molinarijavoj, Goranskoj, Novom i Omladinskom parku, na Bulevaru oslobođenja, Sentandrejskom putu, u Temerinskoj, Orahovoj, Rade Smiljanova, Bulevaru kralja Petra, Bulevaru Jaše Tomića, kružnom toku kod Šangaja, u Kisačkoj, Marka Miljanova, Bulevaru Mihajla Pupina, kvartu kod Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine i kod Spensa. 
 
Zalivaju se sve cvetne gredice, kupe, valjci, viseće žardinjere, žardinjere, kao i zelenilo u Petrovaradinu - u Reljkovićevoj i Ulici Račkog, na prilazima Žeželjevom mostu, na Keju, u Bloku 8, kod Železničke stanice, Vojne bolnica i parku kod škole. 
Ekipe za zalivanje radiće i na Novom naselju, u bloku Jugovićevo, u Novom parku, u produžetku Jovana Dučića, saobraćajnicama ka Lidlu, na Futoškom putu, u Bate Brkića, Slobodana Jovanovića, bloku Anđe Ranković, kod zgrada za raseljena lica u Futogu i parku Bistrica, kao i na Limanu i Grbavici, u Narodnog fronta, Somborskoj, Banijskoj, Bulevaru patrijarha Pavla, Braće Krkljuš, Aranj Janoša, Tolstojevoj, Miše Dimitrijevića, Cara Lazara, Kineskoj četvrti, Kampusu, okretnici kod Štranda i ispod Mosta slobode.
  • Priroda

    17.07.2023 23:16
    JP
    Svaka čast radnicima zelenila, oni rade u svim vremenskim uslovima. Ali rukovodstvo ne radi ništa. Ne orezuju se stabla, ne sade se nova. Duž svake ulice u gradu, osim oko Trga, ima mesta da se posadi bar poneko drvo. Ali ....valjda i za to moraju da pitaju Vučica
  • Zoran

    17.07.2023 21:17
    Prodjite pored limanskog (ne) parka. Žbunje zauzelo pola pešačke staze. Park na google maps deluje kao priprema za gradilište. Poljana kao na zlatiboru danas. Hvali se genije posadili 50000 sadnica. A od toga 49500 dan i noć. Klub neukih
  • Skala

    17.07.2023 19:57
    Nesrećnici imateli šta da zalivate na Podbari,ne računajući ono što smo sami posadili i što čuvamo od vas!!??Najgore jp u istoriji grada!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti