Dobra vest za roditelje iz NS: Grad povećava subvencije za privatne vrtiće

Novi Sad će povećati subvencije za smeštaj dece u privatnim vrtićima za 3.000 dinara, odnosno 2.000 dinara, zavisno od uzrasta deteta, saznaje 021.rs.
Dobra vest za roditelje iz NS: Grad povećava subvencije za privatne vrtiće
Foto: Pixabay

Prema predlogu rebalansa budžeta, za celodnevni boravak dece uzrasta od šest meseci do tri godine subvencije će porasti sa 10.000 na 13.000 dinara, dok će celodnevni boravak dece uzrasta od tri do sedam godina biti povećan sa 8.000 na 10.000 dinara. 

Novi Sad će finansirati smeštaj 3.900 mališana, što je takođe porast, s obzirom na to da se do sada "pokrivao" smeštaj 3.800 dece u privatnim vrtićima.
U prethodnom periodu bilo je žalbi roditelja čija deca idu u privatne vrtiće da su subvencije nedovoljne, jer su usluge znatno poskupele.
 
U izmenama budžeta navodi se da će troškovi za ovu namenu porasti za 27 miliona dinara, te da će u 2023. godini za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima biti izdvojeno više od 406,6 miliona dinara.
 
Podsetimo, Novi Sad već nekoliko godina unazad obezbeđuje besplatan boravak za 17.300 dece u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", dok za mališane za koje nema mesta u državnim vrtićima isplaćuje subvencije. 
  • Minka

    28.07.2023 13:18
    SRAM VAS BILO!
    Da li gradonačelnik zna koje su cene privatnih vrtića? Da li zna da u državnom nema mesta za svu decu i ujedno roditelji koji rade do 16 h fizički ne mogu stići da pokupe svoju decu u 16h dokle je radno vreme većine vrtića? Da li zna koliko roditelja nema "baka i deka servis" da uskoče i pomognu? Sram vas bilo! Živeli smo u Beogradu i grad Beograd subvencioniše 70% cene privatnog vrtića. Ovo je sramota.
  • Bns

    19.07.2023 22:45
    Pizdarija
    Vrtić plaćam 32 000, od toga mi Grad posle dva meseca subvencioniše 8 000.
    Od septembra će vrtić dići cenu na 37 000 dinara. A subvencija će biti 10 000 din.
    Mazanje očiju.
    Da podsetim da Grad za decu u Radosnom detinjstvu plaća pun iznos. Naša su deca valjda drugog reda. Za dva deteta sam dosad konkurisala ukupno osam puta u RD. Redovno su odbijeni. Pitam se čija to deca idu u RD?
  • Za gosn Geminija

    19.07.2023 14:19
    Ciko ciko, bices penzioner
    Za gosn Geminija,
    Jednom postaces penzioner.
    Ko ce to da placa?
    Ti ces u penziji biti, ti to neces plaćati. Placace ti gradjani po osnovu doprinosa. Kao sto i ti i ja sada placamo od doprinosa onima koji sada koriste penziju.
    Odakle gradjani u Srbiji?
    To su ta deca kojima ce se sada placati subvencija za vrtić.
    Znaci ti i ja sada investiramo za budućnost.
    Da kada odemo u penziju ima neko ko ce placati doprinose.
    Jedino ako planiras oma da geknes kad dodjes do penzije.
    Ja ne planiram.
    Zamisli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti