(Ne)očekivani pljuskovi uz visoke temperature, ali i neka dešavanja: Šta nas sve čeka ove srede

Letnji dani nastavljaju u svom maniru, a ove srede nas očekuje kiša, kao i brojna dešavanja, za svakog po nešto.
(Ne)očekivani pljuskovi uz visoke temperature, ali i neka dešavanja: Šta nas sve čeka ove srede
Foto: 021.rs
Donosimo vam vodič kroz ovu sredu, počevši od vremenske prognoze koja nas uglavnom trenutno najviše zanima, preko aktuelne izmene saobraćaja zbog radova, pa sve do preporuka za izlazak.

Vreme

Ako već ne možemo da se borimo protiv tropskih temperatura, najlakše i najbolje bi bilo da im se pridružimo.
 
Do srede, 19. jula na snazi je upozorenje RHMZ-a na visoke temperature. U sredu nas očekuju mogući pljuskovi sa grmljavinom, ali vrele temperature ne popuštaju, biće od 20 do 36 stepeni
 
Osim kišnog rashlađenja, Novosađani se mogu osvežiti i na cisternama sa pijaćom vodom koje su postavljene na dve lokacije u gradu, a to su centar grada - na Trgu slobode, dve cisterne kod Futoške pijace - na uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice. Takođe, osim cisterni, spas pružaju i javne česme, na više frekventnih lokacija širom Grada.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Havarije sa vodom i strujom ne jenjavaju. 
 
Delovi Sremske Kamenice, u sredu, 19. jula biće tri sata bez vode. U "Vodovodu" kažu da su razlog radovi EPS distribucije.
 
Bez vode će biti i Popovica i Paragovo i oni neće imati vode od 8 do 11 časova
 
Struje neće imati delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Futoga i Čeneja.
 
Delovi Novog Sada koji će biti bez struje su Ribarsko ostrvo, Brodogradilište i Beton, od 7.30 do 10.30 časova. Osim toga, nestanak struje će biti i u Janka Čmelika 49, 51, od 8.30 do 10.30 časova. Pogledajte OVDE koji delovi Sremske Kamenice, Futoga i Čeneja će takođe biti bez struje.
 
Od sutra se menja režim saobraćaja na Limanu 1 zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Režim saobraćaja u ulicama Dr Sime Miloševića i Dr Ilije Đuričića biće izmenjen do 19. oktobra. Za vreme radova menja se i trasa autobusa GSP-a na liniji 13. O tome šta obuhvataju sve faze radova i kako će saobraćati autobus možete više pročitati OVDE
 
Od sutra počinje i obnova kolovoza na novoj deonici Bulevara oslobođenja. U Gradskoj upravi kažu da će se radovi izvoditi u desnoj kolovoznoj traci, na deonici od Ulice Maksima Gorkog do Jevrejske ulice. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno u suprotnoj traci.
 
Još jedna novina - radovi u Uspenskoj ulici i u delu Šafarikove su završeni i sutra će ta deonica biti puštena u saobraćaj, a počinju novi - od Kisačke ka centru Novog Sada, te će saobraćaj ovde biti obustavljen.
 
Gde izaći?
 
Ovog leta imamo prilike da uživamo u brojnim kulturnim manifestacijama. Neke od njih su na Trgu Galerije Matice srpske.
 
Sa druge strane, ukoliko ste ljubitelji sporta, a pogotovo fudbala, nemojte propustiti utakmicu na stadionu Karađorđe. Utakmicu od 20 časova igraju FK Vojvodina (Novi Sad) i FK Borac (Banja Luka) u sklopu priprema obe ekipe za takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija.
 
U Crnoj kući od 18 časova je Klabing u okviru kog je razgovor o knjizi "Bela tvrđava" Orhana Pamuka. Na svakom od susretu posetioci mogu preuzimati primerak knjige.

Ako ste ljubitelju muzike, od 19.30 časova u Kaffa baru je muzički kviz. Kotizacija iznosi 200 dinara po članu ekipe, a za pobedničku ekipu i ekipe koje budu osvojile oblast večeri 1 i oblast večeri 2 obezbeđene su nagrade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.